lördag 2 oktober 2010

Freshers Fayre

Nu har universitetet börjat på riktigt. Nu blir det full rulle resten av året.

Denna veckan har det dock varit en del sociala evenemang på skolan. Bland annat vad de kallar Freshers Fayre, vilket kan översättas i stil med en mässa för nya studenter. En himla massa utställare (både sociala klubbar på universitetet som externa företag) kommer och ställer upp en monter och försöker sedan ge bort en himla massa papper och andra saker till studenterna som slussas i en snitslad bana genom korridorer. På grund av trängseln kunde jag inte ta några foton inne i mässan, men några utanför.
Det går nog inte att se så tydligt på denna bilden, men det existerar faktiskt två köer här. Den ena kan man ana längst till vänster (i mitten på bilden), denna kö ringlade sig runt halva skolgården och var nog en 20-30 minuter lång. Strax under kön finns ett grönt tält där båtklubben hade en roddmaskin för att värva nya medlemmar.

Inte för att Storbritannien är känt för sin stora snömängd, men vad vore ett universitet utan en snöklubb. Och har man inte tillgång till snö så tar man och blåser upp ett snölandskap i plast så att man kan åka "skidor" på skolgården...

Det pakistanska sällskapet hade nog den fräsigaste montern. Kolla in bussen!

Kom hem med en tjock bunte papper (som merparten gick till pappersåtervinningen, väldigt skrämmande faktiskt), en mugg, några tygpåsar, överstrykningspennor, nyckelring... Dessutom har jag skrivit upp mig på ett flertal mailinglistor så att jag kan få mycket bra studenterbjudanden på alla teatrar i stan. Så om någon kommer över för att besöka mig kan jag nog hitta bra biljetter till er också! :)

6 kommentarer:

Ewa sa...

Åh, det där verkar roligt! Pakistanbussen är ju hur cool som helst! Vill också ha!!

karro sa...

det verkar som att du har det superbra där!

AnnCharlott sa...

Det verkar inte som om du behöver gå sysslolös om läxorna skulle tryta ...

Matilda sa...

Ewa >> Jag tror dock att de riktiga "freshersen" (dvs 18-åringarna som kommer direkt från sina a-levels) uppskattade det något mer än en jäktad masterstudent som inte kommer ha så mycket fritid...

Karro >> Absolut! Ska bara jaga bort den här förkylningen också, sen så!

AnnCharlott >> Nej, hu så hemskt det hade varit!

Anja sa...

Men åååh vad roligt! Jag hade gärna testat på det livet när jag började plugga, måste vara hur kul som helst...även om jag har en och annan synpunkt på overallfolket in Schweden. Pakistanbussen hade då piggat upp vårt campusområde! =)

Matilda sa...

Anja >> Börja inte snacka overaller med mig, är inte heller förtjust i det där...