söndag 24 oktober 2010

Kensington Palace Gardens

Efter en hektisk men mycket trevlig helg är det dags att varva ner lite och börja ta studierna på lite mer allvar. Men först lite bilder...

I torsdags var det som sagt Kensington Palace som stod på schemat. Palatset i sig var inte särskilt imponerande (inte jämfört med det vi såg i Brighton igår, men det kommer jag återkomma till en annan gång). Dock pågår det nu en utställning vid namn The Enchanted Palace som är mycket snyggt utförd. Det är mycket effekter och fantasifulla displayer. Bland annat har Vivianne Westwood designat en klänning till en läcker installation. Tyvärr var det fotoförbud (vad annars). Det var något saftigt inträdespris men uställningen är väl värd ett besök.
Utanför palatset satt en gammal man på en bänk. Han hade en stor påse nötter som han matade ekorrarna med. Ekorrarna kallade han vid namn och de var visst nära bekanta med mannen för de sprang upp på hans ben och plockade nötter ur hans hand.
Saknar ett kommatecken på den här skylten.
Kensington Palace Garden har ett väldigt rikt fågelliv. I resten av London ser man bara duvor.
Här sitter alla fåglarna på rad!

3 kommentarer:

Chili [186021] sa...

du har en mycket mysig blogg..tittat in snabbt nu..men ska ge de mer tid så snart jag har någon :)

Karin sa...

Härligt!
Men sprider inte ekorrar ungefär lika mycket sjukdomar som råttor..?

Matilda sa...

Chili >> Välkommen hit!

Karin >> Ingen aning, de gör det säkert. Men jag tror inte det var något som oroade den gamle mannen. Han går säkert dit varje dag som för att sysselsätta sig och roa turister.