Leadenhall Market - nu tändas tusen juleljus

Förra fredagen begav jag mig iväg på en liten exkursion till Leadenhall market där de skulle tända juleljusen. Har dessutom blivit utmanad att fotografera britternas dåliga smak när det kommer till juldekorationer. Dessvärre måste jag nog göra den personen lite besviken, för hittills har jag bara stött på - i min mening - fina offentliga juldekorationer, betydligt mysigare än hemma. Men jag kanske har missuppfattat utmaningen?

Leadenhall market ligger på en plats som länge varit marknadsplats.

Idag är det mest kända kedjor som huserar här, men den gamla "känslan" sitter kvar, troligen rekonstruerad i och med renoveringen i början av 1990-talet.
Innan cermonin.
Lord Mayor (inte Mayor Boris Johnson) tryckte på en hightech-knapp och satte igång både juleljus och konfettiregn.

Är det förresten illa att man sitter och bloggar i skolan bara för att det går att ladda upp bilder snabbare än hemma? Och för att man redan suttit här i fem timmar och därför är uttråkad av att studera? Kanske dags att bege sig hemåt och laga mat istället...

Kommentarer

gammal mamma sa…
Oj, vad fint! Dit får vi åka nästa gång jag kommer över!
Anja sa…
Det ser verkligen vackert ut. Man får definitivt mer julkänsla av att se de bilderna.
Åsa B sa…
Nja, som önskare av inlägget måste jag säga att jag är något besviken på engelsmännen. Fast jag vill minnas att det är villaägarna som har de riktigt fula belysningarna. Kanske så att de som bor i stora staden är vaccinerade mot kulörta slingor och plastrenar?
Matilda sa…
Åsa >> Tyvärr finns det inga privata julbelysningar i de omårdet jag bor i (än). Inte heller i de områden jag rör mig i. Men nu är det officiellt december så det kan tänkas att det dyker upp något fototillfälle.