Upplopp i London

För eventuella oroliga läsare: jag har inte deltagit i några studentupplopp! Jag sympatiserar helt med syftet för de fredliga demonstrationer som genomfördes tidigare under dagen, men inte med de våldsamheter som sedan bröt ut.

Dagen har tillbringats hemma för att skriva min första uppsats på engelska på flera flera år.

Och för alla er som undrar "har inte studenterna något mer vettigt för sig att göra" så kan jag meddela att denna vecka är för många studenter Reading week, vilket betyder att det inte är några lektioner men oftast en hel del självstudier.

Kommentarer

Ewa sa…
De där självstudierna verkar ganska konstiga... Hur man slår en polisman blodig 5p avklarat på en dag typ?? Eller har jag missuppfattat?
Matilda sa…
Ewa >> Sen var det väl 40000 som klarade "fredliga demonstrationer och demokrati" utan anmärkning...
Anja sa…
Jag tänkte faktiskt på det när jag läste om upploppet. Det är synd att dom fredliga demonstranterna och deras syften kommer i skymundan varje gång några få tar till andra metoder. Förvisso finns det aktioner som jag definitivt stödjer, icke våldsamma sådana, men i stället för att fokusera på syftet eller det bakomliggande problemet så tar man upp de enstaka grupperna eller personerna och gör dem till ngt slags kännetecken för alla former av demonstrationer.