Beslutet genomklubbat

Det är svinkallt i London idag, men det har inte hindrat studenterna från att gå ut och demonstrera mot parlamentets röstning idag. Och nyligen kom beslutet att det nu är möjligt att höja utbildningsavgiften till £9000 per år. Och då talar vi om åren upp till kandidatexamen och för UK- och EU-medborgare.

Demonstrationerna idag tycks inte ha varit så våldsamma, men några missöden har hänt. Med både skadade poliser och demonstranter. Men just nu kan vad som helst hända eftersom det befinner sig väldigt många missnöjda ungdomar runt parlamentet. Och tydligen har ca 150 studenter intagit National Gallery för att genomföra en sittandes demonstration.

Följ BBC direkt här.

Ska snart bege mig till UCL efter ha spenderat dagen hemma med uppsatsskrivande. Misstänker att ockupanterna kommer att vara allt annat än glada...

Och jag får en magkänsla av att den svenska regeringen snart kommer tänka i liknande banor som sina engelska kollegor. Kommer svenska studenter gå man ur huse då?

Kommentarer

karro sa…
det händer mycket över hos dig, tänkte på dig innan när jag läste om demonstrationerna. men jag har svårt att tro att svenska studenter kommer protestera lika högljutt.
cat sa…
Vi får väl verkligen hoppas att det inte blir avgifter på våra utbildningar här i Sverige!
Karin sa…
Spännande! Kårerna protesterade ju när de ville införa avgifter för utländska studenter men jag har också svårt att tänka mig svenska studenter engagera sig så här.
Anja sa…
Nej nej,aldrig att svenska studenter engagerar sig på det sättet. Det blir lite gnäll, någon enstaka insändare och sen ger man upp.
Matilda sa…
Karin >> Precis, det är lite så jag tänkte. Det var mest (som Anja säger) en del insändare och mindre protester mot avgifterna till utlandsstudenterna.

Här har det varit lite så att de som klubbade igenom förslaget i torsdags fick sin utbildning gratis, nu vill de att alla andra betalar för sin...