Blarney Castle och den magiska stenen

Som tvättäkta turister begav vi oss till ett slott i den lilla orten Blarney. Blarney är nog inte känt för något annat än för det här slottet. Och slottet är troligen inte känt för något annat än en särskild sten...(Update 28/02/2011 - Den här bilden föll visst bort på något sätt igår.)

För mer information se Blarney Castle som ligger cirka 30 minuter med buss från Cork.
Egentligen är det snarare en slottsruin, men det hindrar inte en himla massa människor från att klättra upp för den här supersmala gamla trappan.

De flesta golven existerar inte längre, inte heller taket.
Det är en himla massa förbud och föreskrifter, men med tanke på att ett antal människor har förlorat livet för den här stenens skull, så är det kanske inte så konstigt.
Och det här är den fantastiska stenen - the Stone of Eloquence (vältalighetens sten). Kysser du den så sägs det att du aldrig kommer fattas ord. Vid närmare eftertanke så kanske jag skulle ha kysst den, jag har tre uppsatser som måste skriva sig...
Så här går det till när man kysser den. Ett himla projekt. Man ska ligga på rygg, hålla i två stänger, luta sig bakåt, samtidigt som en vakt håller i en.
Utsikten är säkerligen fantastisk om man inte kommer när det regnar. Å andra sidan lär det regna väldigt mycket på Irland...
Runt slottet ligger en stor park som säkert hade varit mycket trevlig att vandra runt mer i, om det inte hade regnat...
Blarney house. Här bor tydligen folk och det är endast öppet under sommarmånaderna.

Kommentarer

Hanna sa…
Vilket coolt ställe. Väldigt mystiskt. Gillar trädet.
AnnCharlott sa…
Man undrar ju hur de kom på idén till det minst sagt krångliga förfaringssättet för att kyssa stenen??!!
Anja sa…
Varför måste man ligga på rygg och krumbukta sig på det viset??? Herrejisses, inget ska gå lätt här i livet, inte ens att kyssa en sten =)
cat sa…
Wow vilket häftigt ställe!
Fast jag skulle nog inte vilja beröra den stenen med mina läppar. Blä!