torsdag 24 februari 2011

Here comes the sun

Jag har förstått att ni fortfarande har vinter med snö och kyla hemma i Sverige. Det känns som en helt annan värld för mig. Idag har det varit underbart vackert vårväder. Solen värmer upp mitt rum. Grannungarna springer barfota i trädgården klädda i t-shirts. Nyss landade en humla utanför mitt fönster. Krokusarna och påskliljorna har nästan slagit ut fullt.

Kan dock glädja er mer förkärlek till skadeglädje att jag håller mig inomhus tillsammans med Foucault, Bourdieu och en ny härlig förkylning.

3 kommentarer:

Anja sa...

Men fyyy! Det där var elakt! T-shirts? Sol?! HUMLA? Jag gick runt på isen här igår utan att ramla igenom, det säger väl allt?! Men hey, Foucaults sällskap tackar man inte nej till. Ever! Vad är det du pluggar nu? Uppsats på g?

Matilda sa...

Anja >> Förlåt...
Foucault är verkligen intressant! Han skriver betydligt enklare än Bourdieu, lite mer rakt på sak.
Just nu är det en himla massa läsande till olika kurser och olika teman inom de olika kurserna. Snart dags för uppsatsskrivande, tre samtidigt och ett projekt bredvid OCH förberedelser för den stora uppsatsen. Helt galet, är van med att ta en sak i taget, här blir allt en stor röra. Ta bara huvudkursen på programmet, ena veckan läser vi om kroppen, andra veckan om teknologi, sedan är det konst och sen pang på rödbetan så är det arkitektur. Man hinner inte riktigt fördjupa sig i de olika sakerna heller :s

Anja sa...

Ja, eller hur?! Nu vet jag inte hur mycket ni har haft Foucault under utbildningen men här känns han lite som min husgud. Men oj, det låter som att du har mycket men någonstans önskar jag att det var lite så här också. Jag kanske inbillar mig men det känns som att det är lättare att få nya infallsvinklar och idéer just genom att växla olika ämnen. Jag har snarare problem med att hitta fokus på ett ämne, hade gärna fått bredda ut det hela lite.