söndag 1 maj 2011

Att campa på biblioteket

För någon månad sedan var kön till biblioteket klockan fem i elva en söndagsmorgon inte särskilt lång. Idag var det så många människor att man skulle kunna tro att de väntade på biljettsläpp för en konsert. Men nej, det är bara att nästa vecka har alla inlämningar på uppsatser samtidigt som exams-perioden sätter igång. Efter att biblioteken stängde nästan en vecka under påsk så slängde britterna in en röd dag för att det var bröllop i fredags och en annan röd dag imorgon måndag av orsaker som verkar vara oklara för till och med dem själva (troligen en kompensation för att första maj inföll på en söndag). Måndag-fredag är biblioteken öppna 24 timmar om dygnet nu under exams-perioden, men helgerna är det lite snålare. Vi är ett gäng som upptäckt tjusningen i att sitta i SOAS (School of Oriental and African Studies) bibliotek då det både är luftigare och har fungerande luftcirkulation, men de släpper inte in externa låntagare på helgerna. Och är man inte på UCL:s bibliotek så tidigt som möjligt så finns det inga bänkplatser kvar så här i tentatider.

De senaste dagarna har jag spenderat väldigt mycket tid i biblioteket, jag sitter här just nu också. Det är tur att uppsatserna ska in om bara några dagar för de förberedda matlådorna i frysen börjar ta slut. Därefter är det dags att förbereda mig för den där skrämmande salstentan. Med andra ord, jag kommer vara lika mycket zombie här på bloggen som jag är i verkliga livet, åtminstone i två veckor till.

4 kommentarer:

Anja sa...

Puh! Blir trött bara av läsa det där. Men du fixar till, lycka till! =)

cat sa...

Det värmer en bibliotekaries hjärta att läsa att biblioteken är sådana uppskattade institutioner :)
Lycka till med allt pluggande!

AnnCharlott sa...

Uppsatsskrivande och tentor känns avlägset. Som något från ett annat liv och jag kan inte bestämma mig för om jag blir nostalgisk och saknar det, eller om jag bara är glad att det är över. Mest glad tror jag. Lycka till med ditt.

Karin sa...

Kämpa på!
Stor kaffetermos rekommenderas.