Värmebölja

Två dagar med temperaturer precis över 30 grader i London och alla längtar redan efter det utlovade regnet*! I synnerhet mina hyresvärdars katter som legat utslagna i trädgården hela dagen. Imorgon ska termometern visa behagliga 22 grader. Å andra sidan, att lita på BBC:s väderlekssida är ett skämt. Det känns som att de har rätt en av tio gånger. Oftast får man en bättre väderleksrapport genom att titta ut genom fönstret än deras prognos för nuvarande timme. För att inte tala om hur många gånger de uppdaterar vädret för samma dag och ändå får det fel! Problemet med att förutspå vädret för London är nog att det är en så stor stad, det blir verkligen lokalt väder här. Men i rättvisans namn så slog deras spådom om 30 grader in.

Enligt DN kommer det visst en värmebölja till Sverige också, så inga klagomål nu tack! ;)

*"Heavy rain dessutom", följt av "thundery shower".

Kommentarer

Anja sa…
yr.no säger jag bara! Går att lita på i alla väder...hö hö...göteborgshumor, I know. Och du, inte ens jag klagar, det är varmt här med ;-)
AnnCharlott sa…
De här engelsmännen är nog knepiga. Gå omkring och längta efter regn när man har sommar och sol. Här har värmebölja nr 2 anlänt och jag njuter!
Matilda sa…
Intressant nog så fick metrologerna fel IGEN. Renget och åskan kom först vid lunchtid på tisdagen.