Coast and Castles

Alnwick Castle norr om Newcastle-upon-Tyne. Den här sidan kanske är bekant för er som sett första säsongen av Blackadder.
För andra är slottet kanske mer känt från Harry Potter filmerna. Slottet är bebott av the Duke of Northumberland, åtminstone under vinterhalvåret. Så inne i det restaurerade slottet går man runt i familjens festsal och vardagsrum med deras familjefoton överallt. Alla avspärrningar och utställningstexter tas bort när turistsäsongen är över. Helt galet! Jag hade inte kunnat bo där! Dessvärre var det fotografiförbud så ni får titta in på deras hemsida för att se hur de bor.
Alnwick Castle från en annan vinkel.
Till slottet hör en stor vacker trädgård. Den här stora fontänen har ett vattenspel varje halvtimme.

Duvor i trädgården.
Det finns också en giftig trädgård (The Poison Garden). Man var tvungen att gå in i grupp och porten låstes efter oss. Alla växter där inne var giftiga på ett eller annat sätt och vi uppmanades att inte lukta, röra eller smaka på något! Några växter var dessutom olagliga och krävde tillstånd, dessa var inspärrade i burar. Ni kan nog själva gissa vilken sorts växter det handlade om...
Berwick-upon-Tweed. Järnvägsbron i bakgrunden är från 1800-talet och Berwick är den sista stationen innan Scotland.
Två av stadens tre broar som länkar samman stadens nyare del (ovan till vänster) och den äldre med intakt försvarsmur från queen Elizabeth I:s tid (se nedan).
Det var en mysig liten stad, men inte mycket att hitta på. Dock kan man ta sig härifrån till både Bamburgh (se nedan) och the Holy Island (mer om detta senare i veckan!).
Bamburgh Castle. Bamburgh uttalas på samma sätt som Edinburgh, alltså Bam-bra. Slottet ser imponerande ut på långt håll. Dock är mycket rekonstruerat och då detta var slott nummer fyra på min sista dag på resan så var jag lite mätt på slott.
En underbar sandstrand.
Ett av många kreativa sandslott längs stranden.

Kommentarer