Birmingham

Runt 28 grader varmt i London, helt galet varmt!!

Har varit nyfiken på Brimingham ett tag och kom iväg nu i veckan. Det är en mycket besynnerlig stad med många olika slags stadsdelar. Ett område känns som Amerika, ett annat har en massa konstverk, ett tredje är ett supermysigt kanalområde. Sedan har vi det gamla industriområdet, området med hundratals juvelerare bredvid varandra (alla som hävdar de har kanonpriser på diamanter och guld till den grad att jag börjar undra om vi inte har inflation av diamanter) och så centrum med enorma shoppingcenter.

Council House på Victoria Square.
Konstverk.

Kanalen. Åkte en kanaltur på en timme, men större delen av resan var genom det gamla industriområdet som såg ganska förfallet och tråkigt ut. Var dessutom ganska irriterad på en av de som jobbade på båten som tyckte det var kul att prata högt med resenärerna, så högt att hon överröstade speaker-rösten som berättade vad det var vi såg.
En av de äldsta broarna.
Selfridges.
Upptäckte dock alldeles försent att det fanns ett intressant living history museum (the Black Country Living Museum) utanför staden (i stil med Beamish) så jag kanske får återkomma till staden en dag. Nu blir det nog dessvärre inte många upptäcksresor på ett tag, måste hitta ett jobb som kan finansiera resor först...

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Det är helt galet varmt här i Stockholm också. Men jag klagar inte :-)
Såg nyss några som kom upp från bryggan, de hade varit och badat.
Hanna sa…
Du är verkligen iväg på en massa resor.

De där kanalbåtarna påminner mig om en serie som gick på Sommarmorgon när jag var liten. Av någon anledning drack de te på använda tepåsar, det är det jag minns från den serien. Men båtarna ser hur mysiga ut som helst.