IN/UT v. 1

För ett tag sedan upptäckte jag bloggen It's easy being green där Pernilla tipsar om enkla metoder till att leva lite mer miljövänligt. Jag blev inspirerad av hennes IN/UT-listor och beslutade mig för att få lite ordning i mitt föremålskaos under 2012.

Enkelt beskrivet handlar det om att lista föremål som kommer in i hemmet samt de som lämnar det. Lite som en-in-en-ut-principen men målet är alltså att hamna på minus och det som kommer in ska helst vara genomtänkt (bonus om det är miljövänligt och secondhand). Allt räknas, inköpt, gåvor, hittegods, arvegods... Jag kommer inte att lista konsumtionsvaror som mat, schampoo, tvättmedel, skrivarpapper osv, utan fokusera på beständiga föremål.

Första veckan:

+ Ingenting!

- 1 kjol (välgörenhet)
- 1 klocka (välgörenhet)
- 2 böcker (1 välgörenhet, 1 soporna)

Summa: -4

Det var inte svårt att låta bli att köpa något, dels för att jag inte haft pengar och dels för att jag inte varit frestad att gå in i någon rea-butik. Just nu har jag nog allt jag behöver (och en himla massa extra). Boken som gick i soporna var en gammal loppisbok på svenska. Jag försökte få ett av de svenska fiken i stan innan jul att ta emot den och skapa någon slags bokbytarhylla men de var inte riktigt intresserade, så den fick tyvärr rivas i två delar (pärm + papper) och gå i materialåtervinningen eftersom jag inte har några planer på att ta med den tillbaka till Sverige (och inte heller umgås med svenskar i London).

Kommentarer

cat sa…
Oj då det låter som att du har att göra om du ska lista sådär under ett helt år.
Lovvärt, fast själv skulle jag aldrig orka följa det.
Jag gör mitt för miljön genom att inte äta rött kött och inte sätta fler människor till jorden. Har dessutom ekobil och lågenergilampor.
Matilda sa…
Cat >> Vi får väl se om jag orkar göra det konsekvent ett helt år, men ambitionen finns där
Lågenergilampor och låg köttkonsumtion kör jag också med :) Många små steg...