På Jobcentre del 2

Idag fick jag äran att gå upp till andra våningen (enligt britterna första våningen, de räknar lite annorlunda här). Där patrullerade ytterligare två säkerhetsvakter. Jag fick inte träffa min personliga handledare för den personen var inte där idag. Hon som hjälpte mig gick minst två varv runt i lokalen i sina väldigt höga klackar för att lokalisera mina papper. Det visade sig att papperna fanns där de skulle vara, mer eller mindre...

Efter några blanketter, några standardfrågor och några signaturer fick jag en ny tid om två veckor och därefter var det besöket avklarat. Tydligen måste jag meddela dem så fort jag beger mig utanför staden, även om det bara är över dagen och sker på helgen. Och så måste jag söka minst 2-3 jobb, söka jobb online 2 gånger, ringa två samtal och fråga folk jag känner varje vecka.

Det är tur att jag är handlingskraftig själv. På tre dagar har jag betat av två jobbansökningar, en doktorandansökan och en jobbintervju. Funderar på att ta kompledigt resten av veckan... ;)

Kommentarer

Hanna sa…
Hjälp! Måste du redovisa detta på något vis också?
Matilda sa…
Hanna >> Yes, måste skriva ner allt jag gör. Och jag misstänker att om de blir misstänksamma så måste jag visa bevis på alla inskickade ansökningar. Fast å andra sidan vet jag inte hur mycket de kommer bry sig om mig den närmsta tiden. Tror det är en hel del skrämseltaktik, för gör jag inte vad de säger så får jag inte pengar från dem (vilket är en försumlig summa egentligen, men bättre än inget alls).