måndag 6 februari 2012

IN/UT v. 5

+ Ingenting

- 5 plastkort (soporna)

Summa: -5

Jag var först osäker på om plastkort är något som bör noteras. Men med tanke på hur lätt det är att samla på sig bonuskort, klubbkort, bibliotekskort, resekort och bankkort och att man faktiskt har vissa en väldigt lång tid så anser jag att det är en befogad pryl att notera i protokollet. Ofta är ju korten i sig nyckeln till mer konsumtion genom medlemserbjudanden och kredit.

Det började med att jag hittade ett förlagt, oanvänt och spärrat kreditkort när jag letade efter passet. Det klipptes i bitar tillsammans med ett utgånget CSN-kort. Sedan hittade jag två utgångna bibliotekskort från olika universitetsbibliotek i London samt ett gammalt resekort. Av någon anledning hade jag beslutat mig för att spara dessa som minne. Det kändes meningslöst. Mitt student ID-kort har jag valt att spara men de andra klipptes och förpassades till soporna. De tar ju bara plats och fyller ingen vettig funktion i mitt liv. Och jag kommer med stor sannolikhet inte att sakna dem. Så tack och hej till onödiga plastkort.

3 kommentarer:

cat sa...

Fast det skär i mitt bibliotekariehjärta om du har kastat ett bibliotekskort ;)

Vatten på ett bordsunderlägg och sedan ett förvrida-filter är det på min bild idag.

Anonym sa...

Och vad ska du nu skrappa med?

Matilda sa...

Cat >> Två stycken faktiskt... ;) Men hade jag fortfarande kunnat använda dem så hade jag givetvis behållt dem. Åtminstone det ena biblioteket var väldigt trevligt att arbeta i, men är man inte student så är det svårt att få nytt kort där...

Anonym >> Den dag jag får tid och ork att sätta mig ner och scrappa så har jag nog en miljon London-bilder att pyssla! Annars får väl alla pyssel-saker åka ut också! ;)