Veckans föremål: 17. Serveringsskål


Den här lilla skålen med sked och fat var den första (alternativt andra, glöggvärmaren inhandlades eventuellt lite tidigare) husgerådsprylen jag köpte för den dag jag skulle flytta hemifrån. Kanske inte den viktigaste prylen i ett köuk och långt ifrån flitigt använd. Ibland har jag riven ost i den eller sås, men bara ifall jag har besök. Min andrahands-hyresgäst använde den till socker och så har det råkat bli en sockerskål och därmed kommer den i alla fall till nytta.


Minns ni vilken som var er första flytta-hemifrån-pryl som ni köpte själv?

Kommentarer

Hanna sa…
Nej. Men jag gillade husgeråd tidigt. Köpte skålar på Indiska, en ballongvisp och lite annat smått och gått jag tyckte var fint. Det var i den blåa perioden. Har inte kvar mycket av det där. Bara ballongvispen.
AnnCharlott sa…
Oj nej. Det var hysteriskt länge sedan jag flyttade hemifrån och ganska mycket fick jag med mig från mina föräldrars förråd. Men om jag ska våga mig på en kvalificerad gissning så tillhörde ett skålset med 3 skålar i olika storlekar (tripp trapp trull som passar in i varandra och därmed är praktiska i ett litet kök) till de första sakerna. Och jag har faktiskt kvar dem!
Matilda sa…
Hanna >> Känner igen det där med "perioder". När jag flyttade hemifrån hade jag en underlig period av äggformade saker, det är nu borta.

AnnCharlott >> Låter som en väldigt bra investering med bra kvalitet! Betydligt mer praktiskt att ha än min serveringsskål...