lördag 31 mars 2012

IN/UT mars

+ 1 tvålask
+ 1 ficklampsnyckelring (konsertgåva)
+ 1 glas (välgörenhetsaffär)

- 1 bok (Bookmooch)
- 1 påslakan (sönder, sopor)
- 1örngott (sönder, sopor)
- 1 tygpåse (gåva)
- 1 tröja (urtvättad och sönder, sopor)

Summa: -2

Insåg att det var dags att sluta med flytande duschtvål som kommer i onödiga plastförpackningar och använda koncentrerade ekologiska tvålar istället som kan förvaras i en återanvändningsbar tvålask. Nyckelringen trycktes i min hand tillsammans med programmet och det är tveksamt att den kommer till nytta. Köpte mig ett stort glas då det händer titt som tätt att glasen i köket försvinner eller går sönder. Sängkläderna var ganska utslitna redan innan jag tog med dem till London och jag beräknade att de skulle vara dugliga i ungefär ett års tid, men eftersom jag blivit kvar lite längre så har det hårda vattnet gjort att det var dags att förpassas till soporna (men istället för att köpa nya hämtade jag hem ett annat gammal set från Sverige). Till skillnad från förra månadens stora utrensning har det inte funnits mycket tid till att ens städa rummet (vilket behövs...).

Till sist: Kanske den enda bilden från Paul McCartney konserten som blev någorlunda bra:

4 kommentarer:

Hanna sa...

Trist bara att även andra tvålar kommer i något slags förpackning. Och allt annat också för den delen. Irritationen.

Matilda sa...

Hanna >> Det beror nog på vilken affär man köper dem i. Tvålen jag köpte kunde köpas antingen i plasthölje eller utan (billigare). Många ekologiska affärer har tvålar utan förpackning.
Men jag håller med, det är svårt att hitta något som inte kommer i förpackning/plastpåse/papperspåse...

cat sa...

Ska nog försöka ta efter dig när det gäller duschtvål.

Matilda sa...

Cat >> :) Förr använde jag alltid vanligt hederlig hård tvål. Vet inte riktigt varför jag helt plötsligt gick över till flytande.