torsdag 26 april 2012

Veckans föremål: 23. (Non-)Enlightened Buddah

Apropå Pernillas Trött på prylar utmaning denna vecka som handlar om prydnadssaker så passade det sig att veckans föremål råkar vara just en prydnadssak. En ganska onödig sådan dessutom.

Det här ljuset köpte jag i en inredningsaffär i Göteborg eller möjligen Stockholm för ganska många år sedan. Jag tyckte Buddha-ljuset var väldigt fräsigt och den fick en prominent plats i mitt vardagsrum. Givetvis hade jag inga planer då på att tända ljuset, att ha en Buddah med uppbränt huvud kändes inte helt rätt. Jag har fortfarande inga planer på att tända ljuset och därmed så har det blivit en inredningspryl snarare än en förbrukningsvara. Den har fått en hedervärd plats på en gul liten duk en före detta granne gjorde till mig.

Jag tycker mig inte ha särskilt många prydnadssaker som inte fyller en funktion. Det är mer ljusstakar som skänker lite stämning och några tavlor. Men om jag tänker efter så har jag nog en del ärvda prydnadssaker nerpackade här och var som förhoppningsvis kommer att pryda mitt hem en dag när jag kommit fram till var och hur jag ska bo. De har dock sentimentalt värde och passar in med mitt nuvarande "inredningstema".

Frågan är hur länge det kommer ta innan det här ljuset verkligen få lysa upp ett rum...

3 kommentarer:

cat sa...

Hi hi jag tycker att han är både riktigt söt och riktigt ful :)
Kanske ändå dags att sätta eld på honom ;)

meditativa mamman sa...

Om du bränner ut ljuset, räknar du då det som att du gjort av med en pryl? ;-)

Matilda sa...

Cat >> Möjligen...

Mamma >> Det är ett knepigt fall. För det är ljus egentligen en förbrukningsvara som jag inte räknar, men den här har ju blivit en inredningspryl.