söndag 3 juni 2012

Pulverdieter vs ekologiskt


Den här tunnelbanepostern i megaformat (samma kampanj som de ekologiska äpplena jag bloggade om nyligen) fick mig att fundera över de här dietdrinkarna och kosttillskotten som kostar mycket pengar men tydligen är populära. En hel del produkter kommer i pulverform som man sedan blandar med vatten. Det ser inte särskilt gott ut, tycker jag. Jag är lite skeptisk till att ersätta en måltid med pulver. Pulver kan innehålla vad som helst och därmed inte säkert att det är naturligt framställt. Nej, jag tror jag håller mig till mat som jag kan se vad det föreställer och dessutom ser betydligt mer aptitligt ut. Det finns nyttiga och smala alternativ i grönsaksform också för de som behöver lägga om kosten.

"This latest high-protein diet is amazing, hun. You must try it" "No thanks, love, I'm organic. I only do natural." "They may look the same, but organic cows eat a much more natural diet that's at least 60% grass, roughage or forage, guaranteed." "Organic. Naturally different."
Nu anspelar förvisso den här postern på den mat vi ger till djuren som vi sedan äter. Och det är intressant det med. För det som vi göder djuren med följer ju på sätt och viss med köttet som serveras på tallriken. Om vi inte vill dopa oss själva, vill vi äta dopad-ko? Eller dopade och genmanipulerade grönsaker för den delen?

3 kommentarer:

cat sa...

Jag skulle heller aldrig vilja dricka sådant där pulver. Förstår mig inte på de som gör det. Nästan alla jag har sett som har gått på sådan pulverdiet går ner i vikt, men sedan går de upp ännu mer än de förlorade. Bättre att hålla sig till riktig mat i lagom mängder.

Hanna sa...

Gah, för pulver! I alla former, så vida jag inte har malt det själv. Vem vet vad pulvret innehåller.

Matilda sa...

Cat >> Jag förstår inte de som tränar och dricker protein-shakes heller. De kan göra det flera år i rad....

Hanna >> Precis, lite som hokus pokus trollglitter - hemligt hemligt!