Afternoon Tea @ St Pancras Renaissance Hotel

Så kom äntligen högsommarvärmen till England, lagom tills det är dags för mig att lämna landet för den här gången. För nästan två år sedan när jag flyttade hit var jag hemskt nyfiken på ett slottsliknande hotell nära British Library som hör samman med St Pancras station och har sedan dess velat titta in. Och idag blev det verkligen av!

St Pancras Renaissance Hotel från 1873.


The Hansom Lounge där de serverar Afternoon Tea. Servicen är femstjärnig och maten superb! £32 per person är visserligen något dyrt men det var en fantastisk upplevelse som varade i två timmar. Väl värt för speciella tillfällen!
Sandwiches av olika slag och olika bröd. Mycket smarriga! Vi kunde dessutom testa olika slags teer från menyn under vår vistelse.


Scones, så klart!
Vi fick ett sådant här kakfat per person! Och det vi inte orkade äta fick vi i en fräsig box att ta med hem.
The Booking Office Bar and Restaurant.

Wannabe-trappan. Det var nämligen i detta hotell som Spice Girls filmade videon till Wannabe i mitten av 1990-talet. Fast då var hotellet obebott och öde. Vår servitris berättade att hotellet var oanvänt under cirka 30 år och att man till och med funderade på att riva det (!).
Dagen avslutades med en ovanligt lång tågresa upp till Hertfordshire. Signalfel vid Benthal Green vilket gjorde att inga tåg i riktning mot Cambridge och Stansted Airport kunde anlända eller lämna Liverpool Street Station. Ja just det, OS börjar visst på torsdag. Ska bli intressant och se ifall de får kläm på kollektivtrafiken innan dess. Det är ju bara fyra dagar kvar...

Kommentarer