måndag 30 juli 2012

Arbetsplatser jag haft del I : the Guildhall

Inte så långt från St Paul's cathedral lite gömt bakom nya kontorskomplex ligger the Guildhall där City of London har sin bas. Här finns det ett konstgalleri, ett mindre museum, ett bibliotek, kontor, konferenslokaler, you name it. Och så har the Lord Mayor (inte the mayor of London) och dennes råd av eldermen sitt säte här.
Den "nya" entrén till the Great Hall, en byggnad som daterar bak till 1400-talet.Gog och Magog - Londons beskyddare sedan Henry V's tid, fast de här är från 2006.
The Old Library.

The Great Hall.

Dessa utrymmen är normalt inte öppna för allmänheten. Det är främst stora evenemang så som konferenser, bröllop, galamiddagar, examensceremonier osv som tar plats här. Inte sällan är det en hel del prominenta gäster inom politik, näringsliv och monarkin på gästlistan. De flesta av de här bilderna är tagna vid en julmarknad som allmänheten var välkomna till.
The Crypts.
En av Londons gömda hemligeter - Londons romersk amfiteater som man når via Guildhall Art Gallery (fritt inträde).

2 kommentarer:

cat sa...

Älskar de gamla fina byggnaderna som finns bevarade i UK.

Matilda sa...

Cat >> Dessvärre är de oftast inte helt och hållet bevarade. Andra världskriget ändrade landskapet rätt mycket och många byggnader fick restaurerats. Och även om de överlevde luftbombningarna så var viktorianerna på 1800-talet duktiga på att ändra om saker så att de såg "äldre" ut. Se bara på Tower of London, där byggde de om torn och tog bort originalfönsterna på the White Tower och satte in större...
Intressant nog så under samma period byggde Helgo Zettervall om några medeltida kyrkor (ex Uppsala och Lunds domkyrkor) i Sverige så att de skulle se mer "medeltida" ut...
Och anledningen till att det finns välbevarade byggnader kvar i UK är just att de varit använda och därmed lappade och lagade efter behov. Byggnader som inte använts har rivits eller blivit till ruiner.
(Förlåt! Nu kom visst den lilla historikern i mig fram...)