Québec City

Québec City är en trevlig stad där de flesta pratar både franska och engelska. Tyvärr är Old Québec i princip bara för turister, det var svårt att se lokalbefolkningen och affärerna var givetvis riktade mot besökare med generösa plånböcker. Jag funderade på att åka på en båttur för att se valarna men då tid och pengar var något emot mig denna gång blev det inte av.


Promenad des Gouveneurs.
Är något skeptisk mot denna staty där biskopen håller sin välsignande hand över ursprungsbefolkningen.
Vy ner mot förberedelserna av en historisk marknad och en av många väggmålningar som pryder staden.
Hotellet Le Château Frontenac. Till höger syns ovannämnda staty.
Séminarie de Québec.
Stadsmuren är rustad för eventuellt anfall.

Det går att få gratis guidade visningar i Québecs parlament, både på franska och engelska. Egentligen var det här rummet betydligt rödare, men de fick måla om för att det gjorde inte sig så bra på TV...
Under en vägbro har Cirque de Soleil gratis föreställningar var kväll under sommaren.

Det är en show med akrobatik, dans, musik, sång, ljus, ljus, laser, trampoliner, cyklar...

Kommentarer

Hanna sa…
Ser väldigt fint ut. Coolt att du fick se Cirque de Soleil också! Det skulle jag verkligen gilla. Ibland när saker inte riktigt vill sig, som med valarna, brukar jag tänka att det finns en anledning. Kanske såg du något du annat inte skulle sett. Eller också kommer valarna komma bättre till sin rätt en annan gång. Men valar är ju coola djur också.
Matilda sa…
Hanna >> Ja, jag sörjer ju inte att jag inte fick se valarna. Det finns säkert tillfälle till det någon annan gång någon annanstans. :)