Papperskorgar och tömningsproblem

Kollegan och jag har tyckt det varit besynnerligt att soptunnorna på rummen inte töms så ofta. Cirka en gång i veckan och aldrig när vi är där. Ett i-landsproblem, jajamen! Samtidigt avslöjar det föreställningar om renlighet. Slarviga är vi också, äppelskruttar och bananskal åker ner i hinkarna vilket bjuder på en välkomnande lukt efter helgen. samtidigt hade vi kunnat gå och tömma dem själva istället för att sitta och vänta på att någon annan ska komma och ta hand om våra sopor...

Intressant att nämna att vi egentligen kallar dem papperskorgar men då de har en plastpåse i sig känns det fel att slänga pappersark i dem. Jag gjorde en egen papperskorg istället.


Kommentarer

Jenny sa…
Jag hade samma problem fast med sorteringen av matavfall. Slutade med det för att det blev mögligt och luktade illa. Det krävdes att en kollega tyckte att det inte är svårare än att lämna det på återvinningen dagligen då! Höjden av lathet var nådd. Nu gör jag precis som han föreslog :)
Hanna sa…
Jag var förvånad när jag började också att soporna töms så sällan. Jag var van vid daglig tömning från tidigare arbetsplatser. Men det är ju inte så att jag fyller sopkorgen, däremot fyller jag den gärna med äppelskrutt. På sommaren sker det för övrigt ännu mer sällan. Det gäller bara att komma ihåg att det är så och planera sina sopkast.
cat sa…
Tänk dig lukten efter en bajsblöja som har legat från fredag till måndag. Sådant har vi på mitt jobb i biblioteket trots att vi ber folk ta med sig blöjorna och slänga dem hemma.
Matilda sa…
Jenny >> Ibland är det så enkelt som att ändra rutinerna :)

Hanna >> Ja, jag får börja planera var jag ska slänga min äppelskrutt helt enkelt :)

Cat >> Usch!! Det låter hemskt. Samtidigt kan jag förstå att föräldrar inte lockas av tanken att släpa med bajsblöjan in i mataffären på vägen hem... Eller mosad mot era fina låneböcker. De kanske inte heller förstår att soporna inte töms och att ni får en odräglig arbetsmiljö på måndagmorgon...?