Djungeljuice


Jag trodde nästan att jag hade hittat på att jag drack Djungeljuice till frukost som barn. Men så hittade jag den här reklamannonsen. Jag vill minnas att de var lite tjocka med mörkorange kulör, förutom Bagheeras som var tunnare och röd. Vissa veckor gillade jag Doobidoo för att sedan ogilla den och vilja ha Mowgli. Jag mindes dock bara liter-förpackningarna som såg mer eller mindre likadana ut. Men fanns det inte en Kung Louie-variant också?

Jag blev förvånad att det var Skånemejerier som stod för produktionen. Hade trott att det var något mer storskaligt företag i och med Disneyfieringen. Men är det verkligen Disney's figurer som används eller är det avbildningar? Hade det varit idag så hade ju företagsnamnet Disney prytt en stor del av produktens framsida.

Djungeljuicens tycks inte ha förankrats i den digitala historieskrivningen, jag får inte upp några relevanta träffar i sökmotorn. Så det här blir mitt bidrag till framtidens generation! Kanske finns det fler bortglömda barndomsminnen som borde få uppmärksamhet? Förslag mottages tacksamt.

Ps. Fortfarande ingen som minns senapsglasen med Kejsarens nya kläder och Hans och Greta? Eventuellt fanns det också en Pippi-variant. Jag minns precis hur glasen såg ut och min mamma hävdar bestämt att det var ett senaps-företag som stod bakom dem.

Kommentarer

Hanna sa…
Det här ringer en vag klocka hos mig. Vilket är lite skumt eftersom jag knappast härjade så mycket i Skåne som barn. Hmm.... Kanske fanns det reklam för dem i Kalle Anka...?
Salalalalallad sa…
njae, inget jag minns tyvärr.
Minns dock lejonet Max som hade rosa/vit glass i en blå skattkista, samt en egen tidning (om jag inte är helt ute och cyklar) och Djungeldjuret Hugo-glassen som jag tokälskade.
Matilda sa…
Hanna >> Mystiken tätnar!

Salalalalallad >> Både den blåa skattkistan och Hugo-glassen låter vagt bekant. Lejonet Max ringer dock ingen klocka, tyvärr.
Pernilla sa…
Hmm, tycker jag känner igen de där lite grann också.. Ett annat mysterium är varför Baloos kallas Doobidoo, medan de andra har sina "vanliga" namn som Mowgli och Bahgheera?
Matilda sa…
Pernilla >> För att Doobidoo-juice låter roligare att dricka än Baloo-juice?
Michael sa…
De här minns jag. Kung Louie, Mowgli och Baloo växlade jag mellan, men Bagheera-juice är inget jag minns. De var i samma sorts tetra-pak som Mer alltid hade. Skönt att det fanns någon annan än jag som kom ihåg dem...
Matilda sa…
Vad kul Michael att det är fler som minns!
Anonym sa…
Tårögd!
Lovisa sa…
Dobidoo älskade jag! Dock fick vi oftast Mowglii på skolutflykter och liknande (jag växte upp i Skåne). Det fanns King Lewi (Louis??) också, den hade banansmak :D tänk om man hade kunnat få igen...