Resestrumpor

Vad är det för speciellt med resestrumpor? Hur skiljer de sig från konventionella strumpor? Och kan man använda resestrumporna fast man inte reser och i så fall behåller man den "magiska" kraften av prefixet "rese-"?

Kommentarer

Anonym sa…
Det är antingen strumporna du har i de röda rubinskorna som du klickar ihop hälarna på så de skall ta dig hem...
Eller så kanske det är engångssockar som du med glatt samvete kan slänga i en rabatt för att kompostera vart som helst i världen istället för att ta med dem hem för tvätt...
Det kan vara sådana sockar som hindrar benen att svulna upp när du flyger långa sträckor...
Och självklart kan du inte använda dem om du bara skall vara hemma, men om du gör en literesa ned till bottenvåningen för att hämta tvätten är det nog ok ;o)...
/Saraisen
ps. jag kan inte prenumerera på din blogg.. får bara upp en massa konstig "textmassa" när jag klickar på Atom. :oI...Men jag får la prova igen :o)
AnnCharlott sa…
Är inte resestrumpor och stödstrumpor samma sak? Och då menar jag inte de stödstrumporna som Maria-Pia Boëthius var med och drog igång en gång i tiden.
Matilda sa…
Sarisen >> Haha, alternativen är oändliga! :)
Angående Atom så är jag inte alls insatt i vad det är och hur det fungerar. Men det ska gå att prenumerera på feeds genom Bloggers dashboard och Bloglovin

AnnCharlott >> Den tanken har jag också haft, men ska jag vara ärlig så vet jag inte heller vad stödstrumpor är. Vilket stöd ger dom liksom? Rakare hållning? Hålla vaderna på plats så att de inte åker med ett annat flygplan?
Hanna sa…
För mig är resestrumpor stödstrumpor. Men dem flyger jag endast i. Så de är ju irriterande att släpa runt på utan att ha användning för resten av resan. Men det kan det väl vara värt. Om de hjälper en mot blodproppar.
Matilda sa…
Hanna >> Jag känner att jag nog behöver läsa på om stödstrumpor/resestrumpor. Hypokondrikern i mig börjar få panik när den inser att jag utsatt mig själv för blodproppsrisker utan att veta om det i flera års tid nu.