Step-free?

Jag har funderat på det här ett tag och får inte riktigt kläm på vad de menar. Vadå "step-free for wheelchair users only"? Det måste handla om något gapp eller steg som tagits bort eller överrullningsbart för rullstolsanvändare men som tydligen fortfarande är ett hinder för alla andra. Eller betyder det att man inte får åka hiss om man har kryckor?

Kommentarer

Ewa sa…
De har kanske en handikapphiss (endast för rullstolsanvändare...?) för att komma ner till spärrarna och sen finns det riktig hiss ner till perrongen...? Eller så har de bärare för de som kommer rullandes. Du borde nästan maila dem och fråga. :)
Matilda sa…
Ewa >> Men varför skulle inte folk med kryckor få åka hiss? Jag tror det kräver en deltagande observation nästa gång jag är i London (eller inte)
Ewa sa…
Jag tänker mig att människor på kryckor kan stå i en rulltrappa? Kan de det? Har aldrig haft just kryckor... Och om det är en sån där handikapphiss (jag menar en sån där långsam hiss med golv och väggar till midjehöjd, men inget tak) så är det ju ingen människa förutom de som absolut måste som vill använda dem. Men den skulle ju onekligen vara väldigt användbar för de med barnvagn också när jag tänker efter. Och jag har heller aldrig sett sådana hissar utanför Sveriges gränser. Nä, jag tror att jag lyckats argumentera emot min egen sak här. :) Vi kan enas om att det är mycket konstigt. Men kul för rullstolsanvändare att för en gångs skull ha en fördel i alla fall! Det händer nog inte ofta.
Matilda sa…
Ewa >> Jag tror du kan vara något på spåren med den här hissen. Även om jag också kan tycka att det vore taskigt om inte folk med barnvagn eller som har kryckor får åka i den. Jag skulle tro att det går att åka rulltrappa med kryckor, men det beror ju på vilken balans man har och ifall kryckorna är i vägen för med-trappenärerna