2012 i backspegeln

2012: året då yrkeskarriären började blomma. Bild från Botaniska trädgårdarna i Montréal.
Januari - februari: Söker jobb och räknar sparslantarna. Vill så gärna stanna i London men har jag råd? Påbörjar IN/UT-listor för att få ordning på mina ägodelar och konsumera mindre. Börjar betala av CSN-lånet.

Mars - juni: Jobbsituationen förändras och det är knappt att jag hinner vara ledig. Känner mig otroligt lyckligt lottad över att få jobba på fina slott och vara med om häftiga event. Ser Paul McCartney live. Får den efterlängtade doktorandtjänsten jag strävat efter i flera år och gråter över att behöva lämna London. Har första parkett i ösregnet när drottningen åker förbi på Themsen i båtparaden diamantjubileumet. Mini-semester i Paris.

Juli - augusti: Goodbye London, åker tillbaka till Canada, träffar gamla vänner och slutar till sist att äta kött.
Fåglar på rad, Toronto Islands.
September - december: Ny stad, nytt jobb, nya vänner. Tillbaka till London på besök. Framgång varvas med motgång men känner att jag hamnat rätt.

2012 är nog året jag blev vuxen på riktigt med regelbundet jobb som möjliggör både studentrabatter och avbetalning på studielånet. Jag ser fram emot att fortsätta det påbörjade doktorandäventyret under 2013. Kortsiktiga mål är att hitta eget boende, handla mer ekologiskt och lära mig åka skidor.

Kommentarer

Hanna sa…
Hurra, hurra, hurra! Vilket år du har haft. Bra visioner för nästa år också :)
cat sa…
Mitt 2012 var helt okej, men vissa månader var inte så bra, vilket drar ner slutbetyget.
Hoppas verkligen att du uppnår dina mål. Fast det är ju inga orimliga sådana, så det ska nog gå vägen.
God start på och fortsatt bra 2013.
Matilda sa…
Hanna >> Och fort gick det också! :)

Cat >> Trist att höra att vissa månader inte var bra, men tyvärr går ju livet upp och ner. Hoppas 2013 blir betydligt bättre än bara "okej" :)