MataffärssafariI helgen flyttade jag till ett nytt tillfälligt boende vilket   betydde att jag kände mig nödgad att utforska närmsta matbutiken. Detta är alltid lite spännande eftersom även om det finns särskilda regelverk för hur man bygger upp butiken på bästa sätt för att tilltala kunderna så kan placeringen av vissa varor skilja sig från butik till butik. Man kan irra runt i all oändlighet och leta efter bakplåtspapper eller tofu bara för att just den affären (eller snarare affärsinnehvaren) man besöker har ett annat logiskt tänkande än den affären man tidigare handlade i. Därför passar det bra att ha en safari i sin nya mataffär för att rekognoscera läget.

Efter ett inlägg hos Konserverad lade jag märke till de nya kylskåpen för grönsaker med dörr. Där fanns både kål och rotfrukter också, vilket jag fann lite intressant. Och så såg jag till min förfäran att de halva gurkorna kommit till Sverige. Ja, jag vet att alla inte hinner äta en hel gurka och att en halv kan vara ett sätt att endast köpa vad man behöver och därmed minska matsvinnet. Men frågan är om inte butiken ökar sitt matsvinn med sådana här påhitt? Som ni ser i korgen finns det ju väldigt många delade gurkor och då jag själv vet hur snabbt en gurka blir tråkig i egna kylskåpet efter att ha tagit en bit så misstänker jag att dessa inte kommer hålla humöret uppe så särskilt länge. Man kan fråga sig hur stor efterfrågan på halva gurkor den här butiken har på just en söndag i december och ifall det är rimligt att ha så här många delade gurkor. Varför inte dela på begäran? Jag misstänker att nästa steg är att ta betalt per gurka och per paprika, det gör man redan i Storbritannien vilket betyder att var grönsak måste vara ungefär samma storlek. Än mer grönsaksrasism med andra ord.

I en annan kyldisk (med dörrar) så fann jag både semlor och pepparkaksdeg. Tja, den som redan är trött på julen kan ju föräta sig på fastlagsbullar redan nu. Att pepparkaksformerna ligger bredvid pepparkaksdegen har jag förståelse för i marknadsföringssyfte. Men att ha dem i kylskåpet?

* * *
Tidigare idag trodde jag att min statistikmätare hade fått fnatt, före lunch hade en veckas besökare redan varit inne. I skrivandes stund är det uppe i två veckors besökare på en enda dag. I morse undrade jag om det var någon klassresa som skulle åka till London för att åka skridsko, googlingsfrasen var nästan exakt identisk från olika IP-nummer. Det hela var lika mystiskt som det upprepade googlingsmysteriet om omogna mangos  vid nyår. Sen trillade det in fler och fler googlare och till sist trillade paletten ner. Det är någon julkalender (misstänker starkt att det är SVT:s sportredaktion som ville sponsra mig) vars fråga undrar vilket museum som ligger vid en skridskorink (eller något sådant). Google skickar glatt dem vidare till mina bilder om skridskobanan vid Somerset House. Det är förvisso ett museum också, eller snarare konsthall. Jag tror dock inte att detta är rätt svar och utan att ens ha sett frågan (jag tänker faktiskt inte "gilla" sportredaktionen på Facebook bara för att lösa detta mysterium) så tror jag mig veta vilket museum de efterfrågar. Men det håller jag tyst om här... Men jag måste erkänna att jag är grymt nyfiken på hur många som svarat Somerset House redan. Det hade varit kul ifall någon av de 500+ googlarna hade lämnat en liten kommentar, men jag förstår ifall de var alldeles för tävlingsfokuserade för detta.

Kommentarer

Ewa sa…
Kul att du kom på vad alla googlingar betydde! Och välkommen granne! :)
AnnCharlott sa…
Där fick du ju verkligen ett mysterium att lösa - med googlebesökarna alltså :-)