Revbensbrott och självdiagnos

Revbenet fick lite mer stryk än vad det tålde av curlingen. Antingen är det en spricka eller så är det brutet. Jag är inte hypokondriker men har en förkärlek att diagnostisera mig själv med hjälp av sjukvårdsupplysningshemsidor. Således har jag kommit fram till att det är en skada på revbenet. Att jag tidigare ställt fel diagnoser på mig själv hör inte hit. Det gör inte så ont som jag hade föreställt mig (vilket gör att jag hoppas att det bara är en spricka), men det är inte skönt och det är lite jobbigt att somna bekvämt. Det finns visst inte mycket att göra, man behöver tydligen inte gå till läkare utan bara gå och vänta i 6-8 veckor på att det ska läka av sig själv. Ingen träning, vilket gör att gymkortet blir en förlust denna månaden också (tur att det är kraftigt subventionerat av jobbet). Inser att det där med att lära sig åka skidor inte kommer kunna infrias denna säsongen.

Ja, det är ganska mycket gnäll och "tyck synd om mig" för tillfället.

Och så har jag fått lite hosta också. Vilket inte är en lyckad kombination med revbensbrott.

En vän muntrade upp mig genom att poängtera att jag i alla fall inte var gravid. En vän till denne hade lyckats bryta revbenet under graviditeten och om något gör mer ont att föda barn så är det visst att ha brutet revben och föda barn. Word of advice.

Kommentarer

Haha, men vilken tur att du inte är gravid då. Det måste ju vara helvetet att föda barn med brutet revben.

Krya på dig! Jag vet allt om det där med självdiagnostisering. Vad du än gör, googla inte symptom!!
Hanna sa…
Men vad trist! Jag har också haft min beskärda del av revbensproblematik så jag vet hur det är. Men jag fortsatte både dansa och hålla på med akrobatik. Fast det gjorde ju ganska ont. Hoppas det läker snabbt. För övrigt älskar jag självdiagnoser. Det bästa.
Pernilla sa…
Aj då! Vet inte om krya på dig är rätt uttryck, men jag säger det ändå :) Krya på dig!
Matilda sa…
Linda >> Ja tack och lov för det!
Googla symtom är nästan oundvikligt, det borde vara 18-årsvarning på det, för inte är det hälsosamt!

Hanna >> Jisses, du är allt envis du! Det måste ju ha gjort jätteont som akrobat!

Pernilla >> Tack :)