Ofrivilligt könsbyte

Nu har det hänt igen. Jag har blivit man. Inte på medicinsk väg utan det är SAS som ändrat mitt civilstånd från fröken till herr.

"Ändra först, fråga sen":

Första gången det hände, kan det ha varit mitt eget fel. Jag tror att när jag gick med i Eurobonus (som den klimatbov jag är) så glömde jag att ändra titel. Och eftersom det är ett manligt samhälle så blir man på default Herr. Eftersom det endast är tillåtet att byta namn och inte kön online så fick kundtjänst fixa detta över telefon. Men nu råder det visst tveksamhet igen huruvida jag är man eller kvinna.

För min del så är jag gärna en "hen" (alla de här titlarna är ju så fåniga!). Och jag hade uppskattat om man konsulterat mig först innan de utförde ingreppet.

Kommentarer

cat sa…
Kan aldrig vara bra med ofrivilligt titel- och könsbyte :) Herr Matilda lät dock ganska kul ;)
Hanna sa…
Det är inte lätt att vara henniska. Det kan vi konstatera. Jag tror faktiskt jag haft fel titel på en biljett någon gång. Jag var osäker på om jag skulle få boarda.
AnnCharlott sa…
Ja Matilda är ju ett typiskt svensk herrnamn. Men annars kanske du har nytta av den där spegeln jag bloggade om för några dagar sedan :-)
Matilda sa…
Cat >> Ja jag förstår inte varför det är så viktigt att ha en titel. Spelar det någon roll för SAS om kvinnan är gift eller inte?

Hanna >> Jag har också funderat över detta. Inom Sverige spelar det mindre roll eftersom de inte tittar på ID-kortet. Det känns dock mer riskabelt att ha fel titel om man ska resa till USA eller så.

AnnCharlott >> Den spegeln var grym!

Eder hälsningar
Herr Matilda