Adjö tjockskärm

De här vagnarna stod på jobbet. Fyllda med vad som såg ut som äldre modeller av teknisk apparater. Jag misstänker att de har gjort sitt på den här arbetsplatsen. Frågan är dock om de fortfarande fungerar och vem som kommer att ta hand om dem. Kommer de via omvägar hamna på en tekniktipp i Afrika mån tro? Eller kommer de få nytt liv i någon annan verksamhet?

När jag började fick jag helt ny utrustning. Vilket var trevligt men absolut inte nödvändigt. Vilket väcker frågan om det här är de sista tjockskärmarna som lämnar bygget? Och hur många har övergivit sina stationära hårddiskar till förmån för en laptop?

Kommentarer

Hanna sa…
Ja. Ja. Men det är ändå mer praktiskt att bära runt på sin laptop än att bära runt på sin stationära. Konstantin hade för övrigt en gammal häck till stationär dator. Den stängde av sig själv. Gick igång av sig själv och lät som en hel raketmotor. Nå, det var bara en parentes.
cat sa…
Jag bytte ut stationär dator mot laptop redan i början av 2000-talet.
Matilda sa…
Hanna >> Men absolut, jag hade nog inte kunnat utföra mitt jobb utan en laptop! (eller ja, jag HADE kunnat skriva för hand samt nyttjat usb-minnen...)
Låter ju som en spännande dator att dela rum med...

Cat >> Och det är samma dator än idag?