En historisk skylt

Bibliotek kan vara riktiga inspiraitonskällor. Både till forskning och till blogginlägg.

Alla kan nog räkna ut att den här skylten vill informera om att det råder mobilförbud på något vis (ljud av eller telefon helt av). Men om man tittar lite noggrannare så inser man att mobiltelefonen är något felaktig. Jag tror först och främst inte att jag sett en telefon med antenn sedan början av 2000-talet ändå är antennen symbolisk för mobiltelefoner. Sedan är den ju lite väl kantig. Som om att designern inte hade möjlighet att rita rundade hörn som på skylten under. Vilket i sig påminner om de där bildmeddelandena man kunde skicka runt millennieskiftet, där allt var uppbyggt av fyrkanter och streck. MMS och färgbilder låg fortfarande i framtiden.

Därtill har den avbildade mobiltelefonen endast nio knappar (förutsatt att det finns en knapp bakom det röda sträcket). Vilka kan man fråga sig. Grön lur, röd lur, meny och siffrorna 1-6? Alternativt siffrorna 1-9 vilket gör det omöjligt att ringa några samtal innehållande en nolla, dvs alla nummer man kan ringa från en mobil exkluderat larmnummer, telefonsvarare och kundtjänst (typ).

För övrigt kan vi också konstatera att vinflaskor och pantburkar är ett "no no" på biblioteket.

Kommentarer

Tankekatten sa…
Men har du lagt märke till att man inte får äta korv i hamburgerbröd på tågen?
cat sa…
Vi har inte en enda sådan skylt på mitt bibliotek. Vi har sedan länge gett upp kampen om tystnad på bibblan.
Matilda sa…
Tankekatten >> Nej det har jag inte! Men det kan ju vara en smart idé kanske. När man äter en burgare så tycks brödet alltid ta slut lite snabbare på ena delen, så det är kanske mer lämpat till korvar? ;)

Cat >> Hur fungerar det? Jag har inte något emot att det är lite ljud och sorl (förutom i de tysta rummen), men håller sig ljudnivån på en behaglig nivå eller kan det bli kaos?