Matlådekris

Jag tycker det är onödigt att köpa för många matlådor till resterna. Dels för att plastdebatten fått mig att fundera över andra alternativ (förslag mottages tacksamt). Och dels för att man kan ju äta glass istället, då får man en låda på köpet!

Problem uppstår dock när jag inser att lasagne passar bättre i större lådor, lite mer fyrkantiga lådor än ovala 0,5 litersförpacknignar. Som den oöppnade 900ml-förpackningen i frysen. Men inte ens jag kan kränga så mycket glass på en kväll utan att må illa. Så det blir nog att använda tallrikar och in i kylen med rotfruktsgratängen. Vilket löser vad jag ska äta till middag de kommande påskdagarna.

Kommentarer

Hanna sa…
Matlådor är alltid klurigt. Särskilt när man lagat saker i långpanna. Därför undviker jag det, enklast så :) Jag har dock funderat på de där lådorna i stål som de alltid hade förr. Det borde väl funka (om de finns att få tag på), jag menar man kan ju alltid lägga det på tallrik innan det ska in i micron.
Matilda sa…
Hanna >> Haha, jo undvika långpannor är ett sätt ;)
Stållådor låter som ett alternativ, men då SKA man nog lägga upp på en tallrik innan ifall man vill undvika ett fyrverkeri på bästa sändningstid i personalrummet... De borde i alla fall vara lättare att bära med sig än glaslådor. Frågan är bara var man får tag i plåtlådor som är säkra för matförvaring.
Tankekatten sa…
Jag har två stycken sådana gamla av stål som jag har köpt begagnade. De är fina och väldigt bra. Det som är bra med dem också är att man kan ställa in hela lådan i ugnen utan att den smälter samt att man blir mer rädd om dem så att man inte slarvar bort dem. Andra lådor har jag lätt för att glömma av både här och där tyvärr.
Matilda sa…
Tankekatten >> Dags att sätta stållådor på loppislistan :)
Jag tänkte också på såna stållådor. De borde ju finnas i massor på loppisar eftersom att alla vill väl ha fräscha, fina i plast nuförtin.

Matilda sa…
Linda >> Det är sådana här ni tänker på, eller hur: http://seniorbloggen.blogg.se/2012/january/mal-i-platlada.html
Precis, såna är det jag menar!