Vinterglass

Det är några minusgrader ute, kommer lite snöflingor till och från växlat med att solen tittar fram. Inte direkt vårväder om man säger så. Men vädret till trots så tycks folk frossa i glass idag. Istället för eftermiddagsfika med kaka denna fredag sitter folk och mumsar på strutar och pinnglassar här på jobb. Både studenter och anställda. Så väl i fiken som i fikarummen.

Har årets glasspremiär infallit? Eller blir det lättare att uthärda snön om man är kylen inombords? Eller är det här någon för mig ett obekant uttryck av universitetskultur?

Kommentarer

Vi åt också glass om det var förra helgen och jag tror att det helt enkelt har att göra med att man bara VILL att det ska vara vår och då låtsas man som det.
Anonym sa…
GB har släppt sina nyheter för i år, kanske därför?
Matilda sa…
Linda >> Ja men så måste det vara! Alla positiva och optimistiska människor går ihop och bestämmer sig för att det är sommar och så blir det sommar! :)

Anonym >> Låter väldigt rimligt. Skrämmande dock att ett glassföretag (av många) har ensamrätt på att bestämma när glassäsongen infaller...
Tankekatten sa…
Du får en liten utmärkelse av mig som du kan svara på om du vill. Men bara om du vill :)

Och så hade jag ju skrivit en lång kommentar för ett tag sen här men den blev tydligen borttrollad.
Tankekatten sa…
Eller, den fanns visst på ett annat ställe. Jag som inte var tillräckligt uppmärksam :) Det är bara så tråkigt när det står att man skickar iväg så hakar mobilen upp sig så att den försvinner i tomma intet.
Matilda sa…
Tankekatten >> Ska kolla in :)