Drömtydning: atombomber och geografiska knutar

Jag har drömt väldigt mycket de senaste veckorna. Drömmar som jag kommer ihåg när jag vaknar och som är helt absurda. Som en väldigt övertygande dröm att min pappa inte skulle vara min biologiska pappa (det finns spegelbevis så det är inget jag oroar mig över i vakna livet). Som att jag kan befinna mig på mitt nya jobb men vara omringade av arbetskollegor från London och att utemiljön är min hemstad. Som att jag gick en hel dröm och åt på några stora bönor av något slag och sedan fick veta att det var droger. Som att jag och tre amerikanska vänner körde en bil och de skulle lämna av mig i min hemstad innan de kör vidare till Maine och Utah (som jag inte ens kan placera ut på en karta). Jag bönade om att få följa med dem och sedan var det något om flygplatser och helt plötsligt satt jag uppe på ett flygplan som gick ner för landning i Washington DC. Hur jag ens vet att det var USA:s huvudstad är ett mysterium i sig när jag aldrig varit i landet.

I en av nattens drömmar såg jag plötsligt ett stort svampformat moln. En atombomb hade sprängts, troligen av Nordkorea, och den syntes från där jag var, vilket jag tror var i Sverige. Den drömmen känns mer realistisk än de andra.

Det är sällan jag kommer ihåg så mycket detaljer från drömmar som jag gjort på sistone. Misstänker att det hänger ihop med oron kopplad till bostadssituationen. Kanske känner jag mig rotlös. Kanske borde jag fräscha upp geografikunskaperna. Eller så är det bara så här mina drömmar brukar vara, bara att jag aldrig minns dem.

* * *
Tusen tack för era tankar som ni delat med er kring mitt förra blogginlägg om kärlek, både i form av kommentarer och i andra kanaler! Det har varit riktigt intressant att läsa era tolkningar.
I övrigt har jag stängt av kommentarsgranskningen på begäran, men återkommer spammet och alla spökläsare så åker den på igen.

Kommentarer

Hanna sa…
Hm, jag hoppas att du inte drömmer sanndrömmar då, med tanke på svampen. Det har faktiskt hänt mig att jag har drömt om människor som dött, fast jag ännu inte vet om det, och att de sagt saker till mig i drömmen. Typ visdomsord. Det är lite skumt faktiskt. Kan ju hända ändå, men det har ibland varit påfallande sammanfallande.
Matilda sa…
Hanna >> Jag hoppas verkligen inte att det är sanndrömmar!
Läskigt men hoppas det var fina visdomsord
Roligt att någon annan också drömmer helt galna och konstiga drömmar. Roligt att läsa :)

Om man ska tro på vad som sägs om drömmar så är det u så att vi drömmer om sånt vi varit med om under dagen. Och mixar ihop det till en salig röra av allt möjligt, ihopblandat med såklart vår oro och tankar.

Sen kan man ju också tro på drömtydning och att allt vi drömmer om har någon slags betydelse, men för det tror jag att man måste gå till en professionell sådan och inte läsa sig till det på internet. Eller i alla fall jag eftersom att jag tenderar att bli lite analytisk och eventuellt lite överanalytisk när jag läser om att drömmar om katter har med otrohet att göra. "Eh, va? Alltså vem är otrogen?" Och så vidare. Men det är bara jag.
Matilda sa…
Linda >> Hemmagjord psykoanalys av drömmar låter som ett bra recept på att bli rädd att somna och drömma... :)