Gymfusk eller övermänskliga krafter?

Överhört på gymmet idag. En instruktör har precis anlänt och talar med vänner/instruktörer i civilkläder:

Instruktör: Jag orkar inte!
Person 1: Men låtsas bara att skruva upp utan att göra det.
Person 2: Va, gör ni det?

Äntligen fick jag bekräftat det jag länge misstänkt. De där vredena skruvas upp lite godtyckligt samtidigt som instruktörerna manar på sin grupp att höja motståndet. Å andra sidan känns det ganska logiskt, många tycks ha 2-3 pass i rad, något som i mina ögon kräver övermänskliga krafter ifall det ska köras på maxad svårighet.

Passande nog var det instruktören för det spinningpass jag själv skulle gå på. Gissa vem som inte skruvade upp för fullt... :) Men så går jag inte och tränar för att plåga mig själv utan att få lite bättre kondition.

Kommentarer

Ewa sa…
Nä, det där känns ganska självklart. Instruktören ska ju faktiskt kunna instruera under passet, vilket man inte kan om man tar ut sig fullständigt och flåsar som en annan. :) Jag blir mer förvånad när jag ser att en instruktör verkar bli riktigt trött och svettig vilket händer ibland. Dessutom är jag imponerad över att de lyckas se ut som att de kör tungt när de egentligen inte gör det.
Hanna sa…
Man får fuska i livet. Det får alla. Typ.
Pernilla sa…
Haha, det är en av anledningarna till att jag gillar spinning - det är enkelt att fuska utan att någon märker det :)
Matilda sa…
Ewa >> Jo precis, det är väl bara jag som är naiv :D Fast som du säger så är det rätt många instruktörer som får upp flåset.

Hanna >> Förutom i avhandlingsskrivandet.

Pernilla >> Exakt! :D Jag tror nog att det blir något mer pass av spinning framöver just av den anledningen...
Ha, det där har jag aldrig tänkt på. Men såklart måste det ju vara så.

Spinning förresten, jag är imponerad av alla som orkar spinna. Det är ju så himla jobbigt. Jag har testat en gång och aldrig mer. Fast det var i och för sig när jag var oerhört otränad.
Matilda sa…
Linda >> Det blir bara jobbigt om man skruvar upp hela tiden... ;)