lördag 13 april 2013

Kontaktannons nr 2

Jag undrade lite varför min hyresvärd var så angelägen om att visa alla (två) proppskåp. Går proppen ofta här, frågade jag. Nej, den gjorde ju inte det. Men nu börjar jag att förstå hur det skulle kunna uppstå. I det lilla lilla köket som är mer som en kokvrå finns det 8 (!) kontaktuttag. Så om jag använder mikron, vattenkokaren, elvispen och de två stavmixtrarna samtidigt, samt laddar mobilen, kopplar in en radio och dammsuger - går nog proppen!
Förrutom de 6 som syns på bilden så sitter det två på lampan precis ovanför vasken - vilket är ett korkat ställe att koppla in en elektrisk pryl.

Utöver dessa 8 hittar jag 14 kontakter (fördelat på 7 dosor) samt 1 extra i baddrummet. Dessutom finns det 9 lampkontakter (inklusive 2 badrumslampor men exklusive fläktlampa och diskbänkslampa). Och jag misstänker att kyl/frys, spis och spisfläkt också har strömkällor. Dock finns det bara 3 bredbandsuttag och 1 tv-uttag. På 30 kvadratmeter.

Några förslag på vad jag kan använda alla kontakter till?

Jag hade hellre önskat ett mindre uttag till förmån för längre gardinstänger. Men det är ju jag det...

7 kommentarer:

Hanna sa...

Haha, det är ett tecken på att du bor i ett nybyggt hus, eller åtminstone nyrenoverat. Själv bor jag i ett hus från sent sextiotal, vilket innebär att jag bara har två uttag á två kontakter i hela vardagsrummet. Trist, speciellt eftersom det innebär att metervis med sladdosor krävs...

Linda i Berlin sa...

Haha, men det är ju inte klokt. Nog för att det är bra med många, men inte hur många som helst.

Matilda sa...

Hanna >> Precis. På 60-talet hade man kanske mer begränsat antal elektriska apparater. Idag har man fler, och jag misstänker att man planerat in att olika folk kan tänkas vilja ha olika prylar på olika platser...

Linda >> Tja, går ett itu så... ;)
Några är dock placerade på lite besynnerliga platser.

Hanna sa...

Var glad! Jag har otroligt få kontakter. Inget uttag alls i hallen till exempel. Det är mycket förlängningssladdar. Du måste ju inte använda alla samtidigt. Se det som att du har frihet att välja var du vill koppla in din elektronik istället.

Matilda sa...

Hanna >> Ja, jag förstått att jag inte ska klaga utan se det som ett privilegium. Ack dessa i-landsproblem!

cat sa...

Om det vore möjligt skulle jag gärna vilja att du skickade några till mig. Jag lever i en tvårummare på 50 kvm och har sammanlagt 6 st eluttag, varav ett sitter inne i ett köksskåp i golvnivå och ett används till kyl och frys. Så totalt har jag fyra uttag jag kan använda. Ett i köket, två i vardagsrummet och ett i sovrummet. Har så mycket förgreningsdosor i varje uttag att propparna ständigt borde gå hos mig, men konstigt nog gör de inte det.

Matilda sa...

Cat >> Eluttag inne i ett köksskåp? Det måste nog vara ett av de mest ologiska placeringarna någonsin! Om det nu inte varit så att det tidigare varit platsen för en diskmaskin eller liknande.