Om jag varit utanför dörren idag?

Jajamensan! Hela vägen från första våningen och ner till postboxen på entréplan. Två gånger dessutom!  Posten hade inte kommit första gången...

Det var en sådan dag idag. Då jag behövde sova lite extra. Gå runt i myskläder och jobba i lugn och ro från soffan och köksbordet. Dricka ofantligt många koppar te. Och ta paus för att dammsuga. Titta ut i det gråa vädret och känna sig självbelåten över att ha flytande kontor. Att ha "bad hair-day" (som varenda dag) och inte träffa en enda kotte på hela dagen.

Passade dessutom på att "delta" på mitt första web-seminarium nu på kvällen. Delta är i och för sig att ta i. Både mikrofon och webkamera var avstängt från min sida. Kände mig lite som en lurker som satt och smyglyssnade på de rutinerade forskarna. Det är lite som att jag varit osynlig idag.

Men jag har som sagt varit utanför dörren idag. Vilket verkar vara lite av en bedömningsgrad hur ens dag har varit. Har man inte varit utanför dörren betraktas man ofta som en sorglig typ. Frisk luft ska man visst ha. Vintertid och när jag är sjuk kan jag vara inne hur många dagar i streck som helst. Skafferiet, kylskåpet och frysen brukar säga till mig när det är dags att gå ut. Jag trivs med det. Det är härligt att vara ute, men jag har inget behov av att vara ute varje dag. Särskilt inte om det är trist väder. När jag var barn och bodde på landet fick mina föräldrar tjata på mig att gå ut och leka eller ta med boken ut i solen. Jag förstod aldrig riktigt poängen. Måste man gå ut bara för att man har en trädgård?

Det finns kanske en sak som ses som värre än att stanna inomhus en hel dag. Det är nog att ligga i sängen hela dagen. Det har jag nog aldrig gjort. En halv dag måhända. Men inte en hel dag.

Kommentarer

Det där med att vara utanför dörren känner jag igen. Ibland vill jag bara vara inne och inte ha med någon att göra. Lite sådär i smutsigt hår och morgonrock.

Jag känner ibland att det är lite slöseri med en fin dag att inte vara ute, men samtidigt så är det ju inte den enda fina dagen som finns. Fast nu hade du ju dåligt väder. Dår är det ännu mer ok att vara inne.
Hanna sa…
Jag tycker som du. Det är skönt att få bestämma själv. Och att vara inne en hel dag är lyxigt. Men jag blir ännu mer provocerad av att jag måste ut bara för ATT det är fint väder. Vill jag inte så vill jag inte. Men det har hänt mig att jag vänt i dörren en arbetsdag och jobbat hemma på grund av vädret. Så skönt att kunna!
Pernilla sa…
Jag älskar att bara ha en hemma-dag emellanåt. Ibland har jag sovkläderna på mig hela dagen och borstar inte ens håret (knappt tänderna heller). Det är väldigt skönt! (och man får faktiskt ofta mycket gjort i hemmet, även om det utifrån kan ses som en oproduktiv dag).
Matilda sa…
Linda >> Men med samma resonemang så skulle det ju vara slöseri med en regnig dag om man är utomhus, att man ska vara inne när det regnar?

Hanna >> Precis, vem bestämde att man måste gilla fint väder? OCH att man måste vara ute då?

Pernilla >> Tänk så mycket man faktiskt sparar in! Man sparar in tid på att ta sig till och från jobb, att ha fikapauser, att gå till och från bibliotek/lunchrum/kopieringsautomat osv. Och lunchrasten blir betydligt kortare när man inte har någon att prata med. Samma arbete kan såldes utföras på mindre tid och i sovkläder! Win-win!
Ja, precis. Men regn räknas ju som dåligt väder vilket gör att det inte är lika mycket slöseri med en dag.