Tradera-annonser och framtidsyrke

Varning till känsliga läsare - detta inlägg kan te sig något osmakligt då det berör död och begravningar.

På Tradera kan man finna de mest oväntade sakerna. Av en slump hittade jag den här annonsen:
Jag högg inte till. 10 kremeringskistor kändes något för många. Hittade tre annonser till för begravningskistor och det var möjligt att köpa 100 stycken från 120000 kronor. Kanske fyndläge ändå? Det verkar inte finnas många budgivare, om ens några. Man kan ju undra om det finns en marknad bland privatpersoner, men det finns säkert någon som bunkrat upp i garaget i förberedelse för familjegraven och jag vill inte på något vis framställas som fördömande.

Ni som är doktorander eller känner doktorander är nog bekanta med att doktorander alltid har en backup-plan ifall a) avhandlingen aldrig blir färdig, eller b) det inte går att få jobb/forskningspengar efter avhandlingen sent omsider blivit färdig. Ostaffär och falafelkiosk har jag  hört kollegor nämna. Själv tänker jag på en mer stabil bransch och tänker mig en framtid som begravningsentreprenör. Folk kommer tyvärr inte att sluta dö och kommer söka upp begravningsbyråer. Jag har själv varit med och arrangerat två begravningar som blev uppskattade då de hade en personlig touch. Just då och där var det givetvis ingen rolig uppgift men i backspegeln kan jag se ett stort potential till kreativitet. Nåväl, om så blir fallet så vet jag ju var jag kan hitta kistorna.

För övrigt får annonsen mig att tänka på Weird Al Yankovic satiriska låt om vad som går att köpa på Ebay:


Kommentarer

Alltså, vad makabert det kändes med en sån annons på Tradera. Men det är ju klart att det måste finnas nån som vill ha det också. Det finns en marknad för allt.
Hanna sa…
Det är nog som sagt en stabil bransch. Älskar för övrigt Six feet under, om du inte sett serien rekommenderas den varmt.

Själv ska jag bli ståup-komiker om allt annat dukar under. En lukrativ bransch. Eller inte. Det blir väl till att jag biter mig fast i akademin.
Matilda sa…
Linda >> Ja det finns visst en marknad för allt, men jag är allt nyfikna på köparna!

Hanna >> Du är den andra som nämner Six Feet Under på 24 timmar! Har sett säsong 1-2 men tydligen har jag missat de bästa säsongerna.
Ståup-komiker låter bra, så kan du turnera runt på studentkårer och dra skämt om akademiker ;)