måndag 27 maj 2013

1000-jubileum

Idag firar vi inlägg 1000! Det har tagit nästan sju år och det har väl hänt att ett och annat mysterium upprepats. Ett lämpligt firande är givetvis lite konfetti och kakor men det får vänta till efter fredag när jag har haft mitt första textseminarium och fått en första indikation om det är värt att fortsätta skriva på den här avhandlingen eller ej.
Hemmapysslad banner från si så där fyra-fem år sedan. Originalet finns faktiskt kvar!
Så istället har jag sammanställt tio inlägg (0,1%) som jag antingen är extra stolt över eller som ni läsare uppmärksammat lite extra. Och då menar jag inte de inlägg som googlarna främst kommer till (de letar information om mangos, blomsterflugor, vaniljsocker, ströbröd, raincheckar och revbensbrott och stannar sällan särskilt länge).
Paintshop-banner från någon gång.
Några bubblare som kanske inte tillhör toppskiktet men som är värda att minnas ändå:
Jag förvånas av mig själv emellanåt när jag tittar tillbaka i arkivet. Jag kommer inte ens ihåg en bråkdel av alla konstigheter jag skrivit om. Vidare växlar det väldigt mycket språkligt och tematiskt, inte alltid i en uppåtgående utvecklingskurva. I början var det strikt med i princip enbart mysterieinlägg, på senare år har det blivit lite mer privat. När jag bodde utomlands blev det nästan fler resereportage än vardagsgåtor. När jag fick en smartphone blev det dessutom betydligt fler bilder då det inte krävde uppletande av någon USB-sladd. Men hela tiden konsekvent "ett mysterium om dagen" på sin höjd.

Nu kör vi mot nästa tusental! Förslag mottages tacksamt!

8 kommentarer:

cat sa...

Grattis till ditt tusende inlägg!
Ska besöka ditt inlägg om Lindisfarne nu :)

läsande mamman sa...

Grattis! Jag ser fram emot de följande 1000 inläggen!
En sak som alltid är spännande spaning är arv-miljö.

Linda i Berlin sa...

Grattis till det 1000:e inlägget!!

Jag drömde för övrigt att du skulle sluta blogga och hade skrivit ett sista inlägg. Vilket jag nu trodde att det här inlägget var då jag såg det. Jag hoppas att du inte slutar :)

Matilda sa...

Cat >> Mycket nöje!

Mamma >> Relationen mellan arv och miljö, eller arvmiljö som i en miljö man ärver?

Linda >> Vad läskigt att jag dyker upp i dina drömmar, särskilt med tråkigheter! Nejdå, just nu tänker jag blogga på ett tag till. Även om det kommer gå på sparlåga under sommaren misstänker jag.

Hanna sa...

Hurra, hurra, hurra!

läsande mamman svarar sa...

Relationen mellan arv och miljö, menade jag, men arvmiljö låter ju också spännande!

cat sa...

Hade inte riktigt råd med glaskonsten jag har fotat av.

Anonym sa...

Tjoho!!! :oD!

Det tar tid att läsa ikapp, men det läses ikapp !!!

kram/ Sarisen