onsdag 15 maj 2013

Man ska ha husbil!

Bostadsbristen är ett uppenbart faktum. Förstahandskontrakt i den kommunala bostadskön är att se sig om i månen efter. Och de privata hyresbolagen tycks använda sig av de mest besynnerliga kösystemen som är obegripligt för alla utomstående. Principen tycks vara "ring och tjata varje dag så att vi blir trött på dig och ger dig en lägenhet." Däremot så är det väldigt lätt att hitta andrahandskontrakt för juni-augusti när studenterna sticken sin kos och vill spara en slant på hyran. Det finns massor av lägenheter att välja och vraka mellan. Antalet spekulanter är troligen betydligt färre.
Idag fick jag dock en idé. Det finns över tusen lediga bilplatser att söka. Kanske borde jag hyra en sådan och sedan införskaffa en husbil och bo i den? Jag misstänker att det kan bli lite problem med Skatteverket som promt vill ha ett lägenhetsnummer, men under förutsättning att det byråkratiska löser sig så är det här en finfin idé.

Återstår nu endast att skaffa körkort för att kunna köra husbilen till parkeringsplatsen.

10 kommentarer:

Ylva Lindberg, f. Dahl sa...

Du kanske "på pappret" kan bo hos en kompis? Om du har tur hittar du en p-plats i samma område.

Matilda sa...

Ylva >> Det låter som en ypperligt god idé. Har dock insett att det nog måste finnas närhet till eluttag också, och/eller motorvärmare. Men jag tror de detaljerna kan lösas med lite körkortsteori

Anonym sa...

Har du funderat på det där med toa och dusch..? Det är vansinningt äckligt med latrintunnor. *ryser*

Salalalalallad sa...

Har haft liknande funderingar, fast mest åt husbåt... Husbil är nog mer praktiskt dock.

Det finns ju faktiskt folk som bor permanent i husbil/husvagn, inte bara för att det är fattiga, och det verkar ju funka för dem, så varför inte?

AnnCharlott sa...

Ska man ha chans på ett hyreskontrakt ska man helst ställa sig i kö innan man är född.

Linda i Berlin sa...

Haha, vilken idé! Ofta så ingår det ju ström till en p-plats så där har du löst det. Sen finns det ju stora och fina husbilar så det blir nog inget problem heller. Nuförtiden finns det så himla bra toaletter som inte behöver vatten. Och så mycket hemma kanske du inte är? Jag menar du jobbar ju och så.

Sen undrar jag vad det är med Skatteverket, varför måste de ha det där numret?

Hanna sa...

Det borde funka. Körkort behövs inte om du får någon annan att köra den på plats. Sen ska den ju ändå bara stå. Jag kan ställa upp.

Matilda sa...

Anonym >> Dusch och toa finns på jobb.

Salalalalallad >> Husbåt hade varit perfekt! Vi pratade om det på jobb för någon vecka sedan. Dessvärre verkar möjligheterna till detta här vara ganska små.

AnnCharlott >> Om man ändå hade varit så smart! Att stå i alla bostadsköer i hela landet vore optimalt, men kanske inte så praktiskt ifall alla 9 miljoner invånare gör det samma. Ack vad jag ångrar att jag sa upp ett förstahandskontrakt för tre år sedan, det hade kunnat användas som bytesvaluta.

Linda >> Nja, ström ingår ju i landets norra delar men inte i landet södra.
Ingen aning. Kanske var något projekt man sökte pengar till för att anställa folk? Who knows med byråkratin liksom

Hanna >> Kanon, tack! :)

Ewa sa...

Jag tycker det låter som en utmärkt idé, men du måste tänka igenom det där med el, vatten och avlopp... som dessutom riskerar att frysa under vintern?? Innan du bestämmer dig för om husbil är något för dig kan du ju läsa här: http://www.ihusvagn.se/ (Min kompis, som bor i husbil i USA.)

Matilda sa...

Ewa >> Men wow vilken upplevelse att åka runt i USA så! Det är så att man kanske borde skaffa sig ett körkort ändå.
Det där med el och vatten och sånt, det känns som ett mindre problem. Blir det för kallt är det bara flytta in på kontoret. Det känns som en bättre lösning än att bo i en hydda i skogen, något jag och en kollega i liknande bostadssituation diskuterat.