Dressiner och stark formkurva

Förutom att det grasserade improduktivitet bland många doktorander på jobb denna vecka så har det varit en fantastisk vecka. Utöver det underbara vädret så har jag haft mitt första textseminarium där jag fick positiv uppmuntran och konstruktiv kritik. Det var väldigt skönt eftersom jag känt ett viss krav på mig själv att bevisa att jag var värd den här doktorandanställningen. Egentligen var själva antagningen i sig ett stort bekräftande av min kompetens, men eftersom jag studerat vid andra lärosäten och det finns skillnader dem emellan så har jag målat upp någon mental bild av de andra universiteten givit mig de rätta metodologiska och analytiska redskapen. Nu behöver jag alltså inte oroa mig för obefintliga monster längre.

I veckan var det även avslutning med teatergruppen som jag gick med i februari. Sedan dess har jag en kväll i veckan kunnat släppa allting och bara haft riktigt roligt. Förra helgen hade vi en mindre uppvisning, därefter gick några av oss ut på kvällen och nu härom dagen hade vi alltså den officiella avslutningen när vi alla gick ut och åt tillsammans. Det är ett fantastiskt gäng och det känns bra att ha utvidgat mitt sociala nätverk även utanför arbetets väggar.

Som grädden på tårtan satt jag och några kollegor på en uteservering hela gårdagskvällen och hade riktigt trevligt. Citat som "Verbet 'att springa' är ett substantiv" myntades (men inte av mig). En bebis charmade hela restaurangen. En irländare beklagade sig över hur lång tid det svenska köandet tog på grund av att alla betalar med kort istället för kontanter. Och för andra gången på samma dag lyckades jag få med "dressin" i ett samtalsämne, ett miljövänlig fordon som borde uppmärksammas betydligt mer.

För ett litet tag sedan öppnade jag jobbmailen (jag vet, fy på mig, det är lördag!) och möttes av beskedet att mitt abstract blivit antaget till en konferens i höst! Och snart bär det av på skrivarläger dessutom. Att vädret slagit om och boendekaoset inte är ordnat, känns inte lika jobbigt just nu.

"Det går bra nu, kompis det går bra nu" som Petter rappade.

Trevlig helg!

Kommentarer

Det låter som en riktigt trevlig vecka. Ska du fortsätta med teatern sen?

Och grattis till dig och ditt abstract och den positiva kritiken för arbetet :)
Matilda sa…
Linda >> Tack! Förhoppningsvis blir det fortsättning till hösten! Längtar redan!