Auktioner och gester

Min mor och jag passerade i helgen en auktion och går nyfikna in. Jag har bara sett auktioner på tv och tycker att det är en väldigt mystiskt affärsform. Just när vi kommer in visas ett armbandsur upp och budgivingen börjar på 30 000 och höjs med en tusenlapp per bud genom handviftningar i publiken. Detta tar inte min mamma någon notis till utan lyfter handen för att peka på något på väggen.

Tack och lov stod vi precis utanför utroparens synfält annars hade det kunnat bli ett dyrt besök. Vi gick ut väldigt snabbt.

Det skulle vara väldigt spännande att vara med på en auktion men jag hade nog suttit på händerna. Man vill ju inte riskera komma hem med ett vardagsrumsmöblemang bara för att man kliade sig i pannan. Eller finns det kanske outtalade regler för vilka gester som är bindande budgivning? Som sagt var vårt besök väldigt kort så jag hann inte göra ordentliga observationer.

Kommentarer

cat sa…
Jag skulle aldrig våga besöka en auktion. Skulle garanterat gjort någon gest som de skulle tolkas som att jag gjorde världens höjning av budet.
Matilda sa…
Cat >> Haha, samma här! Fast det hade varit kul att vara med på en, men då behöver jag först veta allt jag INTE ska göra.
Hanna sa…
Jag har aldrig varit på en auktion. Det känns otroligt exotiskt. Skulle gärna gå på en någon gång, men gärna med någon rutinerad eftersom det är ett språk jag inte alls behärskar.
Matilda sa…
Hanna >> Alltså inte med mig eller min mor? ;)
Hanna sa…
Öh, antagligen inte :)