Mysteriet med källardörren

Förra veckan kunde jag inte komma in genom en av källardörrarna, något satt fast i låset och min nyckel vek sig och gick av. Jag kunde se att något satt i låset. Jag felanmälde och vaktmästaren tittade till det (inget verkade fel) och jag fick lägga ut 225 kronor för en ny nyckel.

Igår kväll, efter flera dagar av felfritt öppnade i källaren, hände det igen. Nyckeln stötte på motstånd. Jag tittade på låset och kunde se att något satt där inne. I morse ringde jag och felanmälde igen, vaktmästaren kollade till det men hittade inget i låset men oljar det för säkerhets skull. Därefter blir jag uppringd av ordförande som tycker att det hela är väldigt mystiskt eftersom det inte är något i låset och ingen annan felanmält detta. Vilket leder till ett förmiddagskaffemöte vid dörren, ordförande, vaktmästaren och jag. Dörren fungerar givetvis finfint och jag börjar undra om det är någon som utför något practical joke. Tydligen finns det inget löst i låset heller.

Det hela är mycket mystiskt. Teorier någon?

Kommentarer

Matilda sa…
Det är ju nästan pinsamt att jag insåg vad lösningen till halva mysteriet var... Tydligen har jag inte studerat lås tillräckligt ingående för förstå att det jag trodde var "avbruten nyckel fast i låset" är något som finns i alla lås. Men det förklarar inte varför jag inte kunde få in nyckeln och dessutom bröt den.
Matilda sa…
Fast alltså, nu hände det igen! Och då syntes inte den där lilla plutten i låset utan det såg ut som att det var något annat, fast mindre tydligt den här gången. Men om man tryckte på lite hårdare så öppnades dörren ändå. Men det är ändå riskvarning på att bryta nyckel...