lördag 27 juli 2013

Nummerupplysning på 2000-talet

En gång i tiden var nummerupplysning just vad det låter som, en upplysningstjänst via telefon för telefonnummer och, förmodar jag, addresser. Numera finns det flera nummerupplysningar trots att en nog hade räckt mer än väl när det mesta idag finns på internet. För att få det lönsamt har man gjort en alternativ tolking av nummerupplysning: ring ett nummer bli upplyst. Eller SMSa eller MMSa.

Jag faller nog utanför deras målgrupp då jag knappast skulle vilja skicka ett foto till ett företag och betala för att få ett omdöme av mitt utseende. Dessutom vet jag hur gammal jag är.

Jag är i och för sig nyfiken på vilka kvalifikationer nummerupplysarna (upplysningstelefonisterna?) behöver. Kanske behöver man kunskaper i spåkonst, vara professor i wikipediakunskap, ha en googlingshastighet på 100gpm samt ha väldigt mycket humor?

4 kommentarer:

Biblioteksmamman sa...

En sak som kan vara intressant att veta är att det företaget ringer ofta till biblioteket för att få svar på SINA frågor! En informationsservice som är gratis. För alla. Dock är bibliotekets roll inte att tal om hur gammal man ser ut eller liknande. Tack och lov!

cat sa...

Men herrejösses så idiotiskt! Hoppas verkligen att det inte är många som nappar på det dumma "erbjudandet".

AnnCharlott sa...

Har svårt att få det att gå ihop att nummerupplysning skulle vara synonymt med att få upplysning om hur snygg man är.

Matilda sa...

Mamma >> De ringer alltså biblioteket? Allt går alltså inte att finna på wikipedia...

Cat >> Ja det hoppas jag med!

AnnCharlott >> Det är en väldigt långsökt koppling, jag är imponerad att de fick ihop den själva!