måndag 29 juli 2013

Ute och cyklar i sopsorteringsdjungeln?

Tja det är ju metall. I och för sig ingen metallförpackning men...

Som vi diskuterat flera gånger tidigare kan det där med sopsortering av hushållssopor vara lite knepigt. Vad räknas som förpackning och vad gör det inte kan vara lite tvetydligt. Men i det här fallet skulle jag nog tillämpa regeln: går den inte in i kontainern så är det nog vare sig en normal hushållssopa eller en förpackning.

5 kommentarer:

cat sa...

Suck, jag kan inte låta bli att surna till när jag ser sådant här. Ska det vara så svårt att veta vad man får återvinna och inte återvinna på en station för förpackningsåtervinning.
Jag skällde ut en gubbe i lyxbil som försökte dumpa en dammsugare vid en återvinningsstation nära mig. Jösses så förbannad han blev. Jag hotade med att ta hans regnr och anmäla honom för miljöbrott. Då tog han sin förbaskade dammsugare och drog.

Matilda sa...

Cat >> Bra gjort! Du har nu fått hederstiteln Miljöpolis :)

cat sa...

Vilken ära! Jag tackar:)

Hanna sa...

Folk lämnar verkligen allsköns skräp legitimt. Det ser ju rätt skräpigt ut till och från. Själv undrar jag var jag ska lämna min stekpanna legitimt.

Matilda sa...

Hanna >> Jag tror det är på en av de stora återvinningscentralerna, dvs "tippen". Där har de metallcontainrar för allt möjligt metall