måndag 26 augusti 2013

Dressincykling

Äntligen har jag kommit loss och förenat kamera, USB-sladd och rätt dator - och vips hade jag en massa foton från i somras!

De närmast sörjande har hört mig tjata om dressincykling ett bra tag nu och efter att jag såg bilder i tidningen från filmatiseringen av från Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (mycket underhållande läsning för övrigt!) så var jag bara tvungen att få uppleva det själv. Och tur hade jag allt när det visade sig att det fanns en dressinbana inte alldeles för långt från var jag spenderade stora delar av sommaren. Lyckan var gjord! Svårt var det inte heller, det gick ju på räls! ;) En perfekt sommaraktivitet som endast kräver uppehållsväder och en picknick. Det är en häftig upplevelse att få cykla där det förr gick tåg och här och var ser man gamla skyltar.

Dressincykel med plats för en till två passagerare.
Det gällde att hålla avståndet till andra räls-cyklister.
En härlig naturupplevelse.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Ser härligt ut och ändå lite oväntat för någon som sagt sig inte gilla sportiga (?) aktiviteter på semestern.

Matilda sa...

Hanna >> haha, ja sportigt vet jag ju inte om jag skulle kalla det. Vi kom upp i ganska bra hastighet men för snabbt kan man inte cykla för det går ju inte att cykla om de som är före, utan då får man byta dressin. Det här är mer avkoppling än sport :)

cat sa...

Ser väldigt trevligt ut :)

Linda i Berlin sa...

Dressincyklning är någonting jag också velat testa. Jag tänkte på det för någon dag sedan när vi var ute med motorcykeln och körde över en väldigt gammalt tågräls.

Matilda sa...

Cat >> Det var det :)

Linda >> Får du möjlighet så gör det! Det verkar lättare att hitta spår i södra delarna av Sverige, än i norra. Undrar om det finns i fler länder än Sverige...