Att gå a-kursen på nytt

Idag tog vi ut a-kursarna på en liten metodövning. De fick testa att göra en observation och därmed prova på det som de läst och hört hittills på kursen. Det var riktigt kul! De var engagerade, gjorde klarsynta noteringar och diskuterade sina observationer. Hos några tändes det ett ljus när vi pratade mer ingående med dem om vad de tittade på. Andra blev absorberade i händelser som kanske annars hade gått obemärkt förbi.

Jag minns själv hur roligt jag hade på a-kursen för åtta (!) år sedan och det känns riktigt kul att se de nya studenternas entusiasm. Det är som att jag går a-kursen själv igen, ett ypperligt tillfälle att repetera litteratur och kunskaper. Hittills har alltså min premiär som "lärare" gått smärtfritt. Tack och lov håller jag inte i något moment helt själv utan det är mer enstaka övningar och seminarier. En välbehövlig mjukstart.

Vi får väl se när hemtentorna och kursutvärderingarna lämnas in hur bra jag klarat mig enligt studenterna... ;)

Kommentarer

Hanna sa…
Kul att det känns bra so far. Det är bra med en skön känsla i början tror jag. Sen rullar det på lättare och du kanske känner bättre självförtroende i rollen.
Matilda sa…
Hanna >> Jag tror improkursen jag gick i våras gjorde susen :)
Hejja! Bra att det känns så bra :)