söndag 15 september 2013

Bloggen har fyllt "ettagluttare"

Bloggen har nu uppnått den respektabla åldern av sju år och har nu blivit skolmogen. Det har varit en intressant utvecklingsresa som började med funderingar om överfulla tvättkorgar och behovet av kanelbullens dag. Bloggen har fått en väldigt frisinnig uppfostran och har fått gå sina egna vägar. Begreppet "vardagsmysterier" har luckrats upp och inbegriper numera även helt vardagliga företeelser som den här enormt stora flugsvampen (?) som jag såg i helgen:
En flugsvampsfamilj som gör uppror mot asfalten.
Det har blivit fler bilder, något mer personligt och så har bloggen fått vara med och resa till bland annat Baltikum, Frankrike, Storbritannien, Irland och Canada. Ganska imponerande för en sjuåring som skrivit över 1000 inlägg om bokstavligen allt och ingenting. Och så många vänner bloggen har fått! Flera av er har jag mött i verkliga livet också och blivit fina vänner. Tack för de här sju åren, hoppas ni vill vara med ett litet tag till!
* * *
Lingonen blev förresten lingonsylt! Tänk vad enkelt och gott det är, varför har jag aldrig gjort det här förut?
De allra första egenplockade lingonen. Någonsin.
Den allra första hemmakokta lingonsylten. Någonsin.

6 kommentarer:

fd lantismamman sa...

Grattis på födelsedagen! Fast att du inte plockat lingon förut beror nog på bristen av dessa där vi bott. Istället har du ju faktiskt plockat jordgubbar, tomater, gurka, paprika, majs, hallon, potatis, rödbetor och björnbär. Samt en himla massa krusbär, rarbarber och örter. Något jag glömt?
Ser fram emot tonårsperioden!

Linda i Berlin sa...

Som relativt ny här måste jag säga att jag också ser fram emot en tonårsperiod :) Och hoppas att vi ses i Berlin nån dag för en öl.

Lingonsylt på havregrynsgröt. Jag dör vad gott!

cat sa...

Grattis till sjuåringen! Hipp hipp hurra!!!

Matilda sa...

mamma >> Men vi syltade eller saftade aldrig! Chutney minns jag att pappa gjorde. Du glömde äpple, päron, vinbär och körsbär (om än i begränsat antal). Rödbetor minns jag inte alls.

Linda >> Jag hoppas också att vi ses i Berlin en dag! :)

Cat >> Tackar! Snart får det vara slut på barnkalas här ;)

teknikintresserade mamman sa...

Nämen Matilda! Inte kan du ha glömt de hemmaodlade rödbetorna som jag stekte och som INGEN gillade!

Jodå, vi gjorde jordgubbssylt iallafall. Och faktiskt försökte vi något år med fläderblomssaft. Men nu är jag ju inte den sylt- och saftande mamman. ;-)

AnnCharlott sa...

Grattis Bloggen!