Listan om hur det ska bli sen

Listor är roliga att skriva. Och kan man sedan bocka av punkt efter punkt så blir det ännu roligare. En lista kan alltså vara motiverande. Eftersom jag gått runt och tänkt flera gånger "ja så ska jag göra, bara jag hittar ett fast boende" så är det hög tid nu att sammanställa denna lista eftersom nu är det bara en månad kvar innan jag faktiskt flyttar in i mitt egna hem! Tanken är att jag ska stämma av denna lista om si så där 3-4 månader.
 • Prenumerera på tidningen igen - i alla fall fredag-söndag.
 • Beställa ekologiska grönsakslådor  - åtminstone testa en eller två gånger.
 • Träna mer - bor man en minut från gymmet finns inga bra undanflykter för att komma i form.
 • Investera en bokhylla - gärna en sån där jättejättedyr bokhylla men det finns trots allt en ekonomisk budget att hålla sig till.
 • Ha inflyttningsfest - först höll jag på att skriva att jag aldrig haft inflyttningsfest, men det är fel, vi hade en inflyttningsolympiad när jag och exet flyttade ihop.
 • Införskaffa längdskidor och lära mig åka skidor - förra säsongen kvaddades av ett curlingförsök som resulterade i ett skadat revben.
 • Ersätta vattenkokaren i plast med en i metall - den jag har nu är livsfarlig då den häller lite som den själv vill, vilket resulterade i en fin brännblåsa igår.
 • Återuppta brödbakandet - går egentligen stick i stäv med min ambition att dra ner på brödätandet.
 • Odla ätbara växter i köksfönstret - har blivit sugen på att skaffa odlingsplätt men jag misstänker att jag måste börja småskaligt.
 • Läsa mer skönlitteratur - mindre datortid alltså.
Tio punkter, tio mål. Easy peasy, right?
Update 3/9

 • Pyssla lite då och då för avkoppling - och reducera lagret av papper och dekorationer.
 • Göra en beställning på en ekologisk yogamatta - då måste jag dock träna.
 • Blogga om saker som faktiskt kan vara av intresse för er att läsa.


Tretton punkter. Fortfarande realistiskt att genomföra. Eller?

Kommentarer

Hanna sa…
Å, jag älskar också listor! Listor hit och listor dit, det hjälper mig verkligen att strukturera upp mitt liv. Jag har en kompis som hånade en av sina kollegor för att hen skrev så mycket listor och därmed inte fick något gjort (tyckte min vän). Jag skulle definitivit inte få något gjort utan mina listor!
Matilda sa…
Cat >> Tack!

Hanna >> Samma här! Liistorna hjälper mig att strukturera vad som ska göras och hjälper mig att slippa oroa mig över att något kommer att glömmas bort. Jag gör till och med en månadskalender där jag skriver upp möten, undervisning och vad jag borde arbeta med just den dagen. Den ligger på skrivbordet och det är inte alltid jag följer den, men den ger överblick över deadlines etc. Flertalet kollegor har höjt ögonbrynen eller tyckt att det är väldigt ambitiöst (på ett positivt sätt).
Hanna sa…
Listor gör det lättare att hålla ångan uppe. Jag listar verkligen allt möjligt. Verkar helt genomförbart i alla fall. Bra grejer.
Matilda sa…
Hanna >> Det är något med oss doktorander och listor ;)
Det låter som bra saker. Många saker som handlar om att du borde ta det lite lugnt och inte jobba så mycket ser det ut som ;) Lycka till med allt. Och när man väl skrivit ner det, känns det då inte lite lättare att få det gjort också?

Jag älskar listor. De hjälper mig och mitt minne otroligt mycket i vardagen. Det finns inget bättre än när man har massor att göra och kan styra upp och organisera det med en lista. Då släpper lite av stressen att det finns för mycket som måste göras.

När vi skrev uppsats hade vi ett briljant färgkodsystem. Vad roligt det var att se sidorna turkosfärgas lite mer varje dag.