Partaj och ljudnivåer

Det kan vara trevligt att gå på fest ibland, men att lyssna på andra personers fester är inte lika festligt. Några våningar upp pågår sedan några timmar ett partaj som hittills inbegripit ett antal "raketen" (dvs ett eskalerande stampande i golvet), musik som jag inte jag spelat om jag var dj och högljudda röster. Det låter som ett "manligt" kalas. Emellanåt verkar saker trilla i golvet.

Det är förstås lördagkväll och det hade kunnat vara mycket värre. Givetvis är det trevligt att folk gmhar roligt men samtidigt muttrar jag lite över folk inte kan sätta upp lappar i trappuppgpngen eller respektera "kl 22-regeln." Samtidigt kan jag inte låta bli att förundras varför fester ofta är förknippade med höga ljud. Kan man ha ett tyst party? Har man roligare om man pratar/skriker lite högre? Jag tror att det är förenklat att skylla på alkohol, även alkoholfria barnkalas uppmäter höga decibelnivåer.

Nedräkning till nästa flytt: 7 dagar!

Update kl 00:00: Festen pågår fortfarande. Och det började droppa vatten från rören. En vätska som hade en förnimmelse av alkohol. Tätningsfogen längst vattenrören är fuktig. Det kändes inte helt normalt. Ringde jouren för säkerhet skull som är på väg... Det här kan bli en spännande natt!

Update kl 00:21: Jouren kom ut och kollade (och då hade det givetvis slutat droppa). Visade sig att grannen ovanför trillat över en tv-bänk och spillt ut en del öl. Som sedan runnit ner till mig. Ingen vattenläcka alltså. Och nu är det tystare där uppe. Dags att passa på att gå och lägga sig då. Godnatt! 

Kommentarer

Fy, för såna fester alltså. Men det är ju lite spännande att du faktiskt hörde dem ett par våningar upp. Jag kan säga att jag nog inte velat vara på den festen.

Men det hade ju varit lite "roligt" om festens dryck hade runnit ända ner till dig ändå.

Hoppas att ditt nya hem inte har såna fester.
Eller ja, inte ditt nya hem utan ditt nya hus. Såklart.
Matilda sa…
Linda >> Festen kan i och för sig ha varit precis ovanför, men jag är lite osäker. Jag hoppas också att mina nya grannar är lite mer "civiliserade" ;)